Askeri yetkililer, Komando Tugayı'nda görevli Piyade Uzman Çavuş Erol Şahin'in şehit olduğu haberini bugün saat 09.00 sıralarında şehidin Gündoğan Mahallesi, Gülban Caddesi'nde oturan babası 50 yaşındaki Ahmet Şahin'e verdi. Şehidin babaevi ve sokağı, gelen acı haber üzerine Türk bayrakları ile donatıldı.

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, 9'uncu Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Balıkesir Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz şehidin evine giderek baba Ahmet Şahin'e başsağlığı dileğinde bulundu. Uzman Çavuş'un annesi Fatma Şahin'in ise 10 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Acı haberi alan şehidin ablası Betül Ilgaz, fenalaşınca Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şehidin kardeşi 19 yaşındaki Sezer Şahin'i ise komşuları ve yakınları tesbelli etmeye çalıştı.

"BİR EVLAT DAHA YETİŞTİRİYORUM"

Şehit uzman çavuşun babası Ahmet Şahin, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarının sona ermesini isteyerek, soruna çözüm getirilememesinden yakındı. Üç çocuğundan birini kaybetmenin acısını yaşayan baba Şahin, "Oğlum ile telefondaki son görüşmemizde 5 Haziran'da izine gelmek istediğini, ancak operasyonlar nedeniyle ertelendiğini söyledi. 15 Haziran'da Balıkesir'e döneceğini söyledi" dedi.

"Ağıt yaksan ne olacak her gün bir şehit var" diyen Şahin, "Pek sıkıntısı yoktu, konuşmalarında çatışmaya girdiklerini söylemedi. Her gün bir şehit veriliyor. Ne diyeyim. Bunun önüne geçmelerini istiyorum. Devletin elinden gelen bu kadar. Hala anlaşacaklar. Neyini anlaşacaklar bilmiyorum. Ne kadar kendimizi tutsak içimiz kan ağlıyor. Vatan sağolsun, bir evlat daha yetiştiriyorum" diye konuştu.

Bekar olan şehidin cenazesi bugün Van'dan uçakla, ailesinin yaşadığı Balıkesir'deki 9'uncu Ana Jet Üssü'ne gönderilecek. Cenazenin ikindi vakti Zağnos Paşa Camisi'ne götürülerek, düzenlenecek askeri törenle Balıkesir Şehitliği'nde toprağa verilmesi bekleniyor.



HD(AÖ/AAA) (FOTOĞRAF)