Bölgede ender görülen bir kuş türü olan kaya kartalını, Pazarkapı Mahallesi'ndeki Balıkçı Hali'nin çatısında bulan balıkçı Mehmet Can Örseloğlu, kargaların çatıda bir şeye saldırdığını fark ettiğini, bunun üzerine de çatıya çıktığını söyledi. Örseloğlu, "Kargaların büyük bir kuşa saldırdığını gördüm. Hayvanı alıp kurtardım. Ama ne olduğunu bilmiyordum. Kartal olduğunu sonradan öğrendim. Öğrenince de ister istemez ürktüm. Sonuçta bu bir serçe değil, kartal" dedi.

AÇ KALDI, BİTKİN DÜŞTÜ

Örseloğlu'nun haber vermesi üzerine Balıkçı Hali'ne giderek kartalı teslim alan Trabzon Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, kuşu veteriner Hekim Aytaç Eroğlu'na muayene ettirdi. Kaya kartalının besin yetersizliğinden ötürü uçmakta güçlük çektiğini belirten Eroğlu, görünür ciddi bir sağlık sorunu olmadığını söyledi. Kaya kartalının bölgede ender görülen bir tür olduğunu kaydeden, genelde yüksek kesimde yaşadığını anlatan Eroğlu, "Göç yolunda geç kaldığı ve yeterli miktarda beslenemediği için aç kalmış, bitkin düşmüş ve uçamamış. Aşırı zayıflık dışında sağlık açısından herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. İyi bir beslenme sürecinin ardından doğaya bırakılabilir" diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nde bir süre beslenecek olan Kaya Kartalı, sağlığına kavuştuktan sonra doğaya bırakılacak.