Zonguldak Valiliği, sahil yolu projesine engel teşkil eden Kilimli Beldesi'ndeki ruhsatsız 37 barakanın yıkılmasını kararlaştırdı. Geçen Ocak ayında Vali Erol Ayyıldız imzasıyla hem balıkçılara, hem de Kilimli Belediyesi'ne barakaların kaldırılması için tebligat gönderildi. Verilen sürede barakaların kaldırılmaması üzerine bugün yıkım işleminin yapılacağı balıkçılara duyuruldu.

Yıkıma karşı çıkan balıkçılar, öğle saatlerinde barakaların önünde toplanarak iş makinelerinin gelmesini bekledi. Bu sırada beldede ziyaretlerde bulunan CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, balıkçıları da ziyaret etti. Balıkçılar, içinde balık tutmada kullandıkları malzemeler ve eşyaları bulunan barakaların yıkılmamasını istedi. Vali Erol Ayyıldız'ı arayan Köktürk de balıkçılara ek süre verilmesini talep etti.

Vali Erol Ayyıldız, yıkımın bayram sonrasına ertelenmesi talimatını verdi. Vali Ayyıldız ayrıca, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından balıkçılara yeni bir yer gösterileceğini söyledi. Ekipler gelmeden yıkımın durdurulduğunu öğrenen balıkçıları sevindi.

Kilimli Belediye Başkanı AK Parti'li Seçkin Özdemir, sahil yolu projesinde barakaların yıkılması gerektiğini, ancak balıkçıların da mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Özdemir, "Valilikten 10-15 günlük bir süre aldık. Bu süre içinde balıkçılarımız için Milli Emlak Müdürlüğü'nden bir yer kiralama talebinde bulunacağız. Bu sürede balıkçılarımız barakalarını da boşaltmış olacak" dedi.



DS(EE/SS)