Öğle saatlerinde Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait Zonguldak Limanı'na giriş yapan bir gemideki görevli, suda çırpınan yunusu fark edince polise haber verdi. Bölgeye sevk edilen İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi ekibi, balıkçı ağı parçasına takılan ve güçlükle yüzen yunusu kurtarmak için çalışma başlattı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından ağ ile yakalanarak bota alınan 120 santim uzunluğunda, yaklaşık 10 kilo ağırlığındaki yunusun, ağdan kurtulmak için çırpınırken yaralandığı görüldü.

Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden veteriner hekim istendi. Veteriner Ali Özçelik ile Su Ürünleri Mühendisi Hasan Akçaalan, yunusu kontrol etti. Özçelik ve Akçaalan, 3 aylık olan yunusun yarasının ciddi olmadığını, doğal ortamında kendiliğinden iyileşebileceğini belirterek denize bırakılmasına karar verdi. Yavru yunusun botta yapılan kontrolü sırasında diğer yunusların botun etrafında yüzmeleri dikkat çekti. Yavru yunus, kontrolünün ardından denize bırakıldı.

Veteriner Ali Özçelik, yavru yunusun omuriliğinde doğuştan bir sıkıntı olduğunu söyledi. Özçelik, "Bu sıkıntı nedeniyle zaten zor yüzen hayvan, ağa takılınca hiç yüzemez hale gelmiş. Yarası çok ciddi değil. Bu yüzden doğal ortamına bıraktık. Kısa sürede kendini toparlayacaktır" dedi.



DS(EE/BT)