Yozgat Şeker Fabrikası'nın su ihtiyacını karşılayan Mükremin Göleti, 2011 yılında alabalık üretim merkezi haline getirildi. Dün gece hava sıcaklığının sıfırın altında 20'ye kadar düşmesi sonucu Mükremin Göletindeki su yüzeyden itibaren 30 santimetre kalınlığında 1 aydan bu yana dondu. Yılda 25 ton alabalık üretilen Mükremin Göletinin donması, işletme sahiplerini zor durumda bıraktı. Buz kalınlığının yaklaşık 30 santim olduğu gölette, müşterileri için mangalda balık servisi yapamayan işletme çalışanları, bu kez kendileri için buzlu göl üzerinde semaver yakıp, çay demlerken, getirdikleri balığı mangalda pişirip, kurdukları masada yedi. İşletme sahibi 60 yaşındaki İhsan Yücel, göletin donması sonucu kafesler içerisinde bulunan balıklara yem veremdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Buz altında kalan balıklarımızın ne durumda olduğundan bilgimiz de yok. Yaklaşık 1 aydır buz tutan göletimizden balık alamıyoruz. Bu da biz işletmecileri zor durumda bırakıyor. Balık çıkaramadığımız için müşterimizin sayısı da oldukça düştü. Biz de Sivas ve çevre illerden getirdiğimiz taze alabalıklarla müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Şu anda donan göletimizin ortasında bulunan kafeslerde yaklaşık 50 bin alabalığımız bulunuyor."

Donan gölet üzerinde çay keyfi yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten 33 yaşındaki İlyas Yücel ise, "Hayatımda ilk kez buz üstünde çay ve mangal keyfi yapıyorum. Çok güzel bir duyguymuş. Göletten balık alamadığımız için biz de donan gölet üzerinde çay ve mangal keyfi yamayı düşündük" dedi.



HY(AY/İD)