Olay, bugün saat 14.00 sıralarında, Çanakkale- İzmir Karayolu Bergama'ya bağlı Zeytindağ Beldesi'ndeki Bakırçay Nehri'nde meydana geldi. Kent merkezinde oturan evli ve 3 çocuk babası işçi emeklisi Ahmet Çavuşlar, arkadaşı 72 yaşındaki Vahattin Günyüz ile ilçeye piknik yapmak ve balık tutmak için sabah saatlerinde geldi. Bir süre eğlenen iki arkadaş ardından olta ile balık tutmaya başladı. Bu sırada Çavuşlar, iddiaya göre, dengesini yitirerek nehre düştü. Arkadaşının gözleri önünde suda kaybolan Çavuşlar'ın cesedi durumunun bildirildiği dalgıçlar tarafından düştüğü yerin 14 metre mesafesinde suyun 4 metre altında bulundu.

Gözlerinin önünde arkadaşını yitiren Günyüz'ün verdiği ilk ifadede, "Ahmet ile birlikte bu sabah piknik yapmak ve balık avlamak için buraya geldik. Oltalarımızı attık, ben biraz aşağıdaki oltaların yemlerini kontrol ederken bir ses duydum. Arkadaşım suyun içinde çırpınıyordu. Bir anda gözden kayboldu. Yüzme bilmediği için boğuldu, çok ama çok üzgünüm" dedi.

Bölgede yapılan gerekli incelemenin ardından Bergama Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Yanıkoğlu'nun talimatıyla Çavuşlar'ın cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


CŞ(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)