Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bugün yapılması gereken 2'nci Kültür Turizm ve Elma Festivali, Ordu’nun Perşembe İlçesi'nde görevli Yahyalılı Uzman Çavuş Osman Erdoğan'ın denizde boğularak yaşamını yitirmesi üzerine iptal edildi.

Yahyalı İlçesi'nde bugün yapılması planlanan 'Kültür Turizm ve Elma Şenliği' geçen yıl PKK'lı teröristlerin Yahyalılı ögretmen Mehmet Gözbaşı’nın kaçırılması üzerine ertelenirken, etkinlik daha sonra serbest bırakılan öğretmenin ilçeye dönmesi üzerine yeniden yapıldı. Geçen ay yapılması planlanan festival, ilçeye bağlı Burhaniye Köyü'nde Piyade Uzman çavuş Ferhat Kaplangiray’ın Güneydoğu’da şehit düşmesi sonucu bugüne ertelendi. Ancak, bu kez de Ordu’nun Perşembe İlçesi Çaka Jandarma Karakolu'nda görev yaparken dün balık tutmak isterken, kayalara takılan misinasını kurtarmak isteyen Yahyalılı uzman jandarma çavuş Osman Erdoğan denize düşüp boğuldu. Bunun üzerine, tören iptal edildi. Yahyalı Belediyesi, ilçe sakinleri ve festivale gelmek isteyenleri cep telefonu mesajı ile uyarıp, "Çeşitli kez ertelenen Elma festivalimiz bu kez de Ordu’da görev yapan Yahyalı ilçemizden uzman Çavuş Osman Erdoğan’ın elim bir kaza sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edilmiştir" dedi.

İptal edilen festivalde elma üretimi ile ilgili konuşmalar yapılarak, en iyi elma üretenlere ödül verilmesi, sanatçı Sevcan Orhan ile İbrahim Erkal'ın konser vermesi planlanmıştı.



OE(OE/İD)