Binlerce tür, on binlerce balık ve su altı canlısının yaşadığı Antalya Aquarium'da profesyonel dalgıçlar çalışıyor. Günlük olarak ana tanka dalış yapan balık adamlar, ellerindeki hava hortumları ve fırçalarla tankın içini temizliyor. Kimileri dekorların üzerindeki yosunlaşmaları engellerken kimileri de 131 metre uzunlukta 3 metre genişliğindeki Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelinin bakımını yapıyor. Ellerindeki özel temizlik araçları ile camların üzerindeki lekelenmeleri gideren balık adamlar, köpek balıkları ve vatozlar arasında yüzüyor. Ana tank içerisinde bulunan savaş uçağında yosunlara karşı bakım yapan balık adamlar, akvaryumu gezerken, turistler tarafından ilgiyle izleniyor. İlk etapta ne yaptıkları anlaşılmayan balık adamları izleyen turistler temizlik yapıldığını fark edince balıkları bırakıp balık adamları izlemeye koyuluyor.

Su altında rahat hareketleriyle dikkati çeken balık adamların, ellerindeki bez ve fırçalarla toz alır gibi hareket etmeleri, kimilerini güldürüyor kimilerini meraklandırıyor.

Su altında hareket etmenin zor olduğunu belirten Antalya Aquarium Genel Müdürü Murat Selek, "Profesyonel dalgıç ekibimiz akvaryum içinde sürekli çalışıyor. Tesis kadar, balıkların evi olan akvaryumun içinin bakımı da çok önemli. Kimi zaman 5, kimi zaman 6 balık adam ana tankın temizlik işlerini yapıyor. Profesyonel dalgıçlardan başka kimse ana tanka giremez. Balıkların yemlenmesi, tankın bakımı ve temizliğiyle balık adam ekibimiz ilgileniyor" diye konuştu.



İL(SU/CK)