Festival, 10'uncu yıla özel olarak Devlet Opera ve Balesi Başkoreografı Mehmet Balkan tarafından hazırlanan, Lale Balkan tarafından sahneye konulan ve Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde sahnelenen gösteriyi aralarında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, Bodrum Belediye Başkan vekili CHP’li Dursun Göktepe, Karikatürist Bedri Koraman, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, sanatçı Kubat, eski Çevre Bakanı İmren Aykut, Metin Uca, sinema sanatçısı Ahmet Uz'un da bulunduğu yaklaşık 1500 kişi izledi. Devlet Opera ve Balesi'nin seçkin balerin ve baletlerinin sahne aldığı gösteri Dünya Prömiyerini de gerçekleştirdi. Herkesin hayatında iz bırakan bir aşkın olduğunu ve aşkı istediğinde bulamayacağını anlatan gösteride, kısa ve uzun süreli aşklar, modern dans diliyle sahneye konuldu. Kadın ve erkek ilişkilerini irdeleyen gösteri, Erim Ardal'ın tempolu müzikleri ile sahnelendi. Canlı müzik eşliğinde sahnelenen gösteri izleyenleri hayran bıraktı. Ara vermeden sahnelenen oyun yaklaşık 2 saat sürdü. Sanatseverler gösteri sonunda gösteriyi sunan dansçıları ayakta alkışladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, festivalin 10'uncu yılına ulaşmasına destek veren geçmiş dönem genel müdürlerine ve Bodrum Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe'ye teşekkür plaketi verdi. Göktepe de, festivalin hazırlanmasında yaptıkları yoğun çalışmalardan dolayı Genel Müdür Rengim Gökmen'e anı plaketi verdi.

10'uncu Uluslararası Bodrum Bale Festivali, 11 Ağustos'ta İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneleyeceği “Genç Werther'in Acıları” isimli bale gösterisi ile devam edecek.