Beyköy'de 30 Mart 2012 tarihinde, baldıran otunu maydanoz sanarak toplayıp yiyen Hamiyet Çalışmaz (10), Havva Çalışmaz (9), Süleyman Çalışmaz (9), Mustafa Uygun (9), Mehmet Can Asan (8), Seher Celin Çalışmaz (7) ve Ahmet Uygun (5) bir süre sonra fenalaştı. Yakınları tarafından Emet ilçesindeki Devlet Hastanesi'ne götürülen çocukların yedikleri baldıran otundan zehirlendikleri belirlendi. Emet Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapılan 7 çocuk, daha sonra 112 ambulanslarıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Tedavi altına alınan 7 çocuktan 6'sı hastanedeki tedavilerinden sonra iyileşip taburcu edildi. Hisarcık Cumhuriyet İlköğretim Okulu 2-A sınıfı öğrencisi Mehmet Can Asan'ın tedavisine ise yoğun bakım servisinde devam geldi. Mehmet Can Asan, 20 Mayıs Pazar günü 50 gündür sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Mehmet Can Asan'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Otopsinin ardından yakınları tarafından bu sabah Adli Tıp'tan alınıp Beyköy'e getirilen Mehmet Can Asan törenle toprağa verildi. Cenaze törenine Mehmet Can Asan'ın yakınları, İlçe Milli Eğitim Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, öğretmenleri, arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Mehmet Can'ın cenazesi, köy mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. Arkadaşları Mehmet Can'ın mezarına kır çiçekleri bırakıp dua okudu.



MA(EK/SS)