17'si tutuklu 118 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın 172. duruşması sona erdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan küçük salonda görülen duruşmada başka suçtan tutuklu bu davadan tutuksuz yargılanan sanık Yüksel Dilsiz'in geçen duruşmada kapalı oturumda alınan ifadesi ve çapraz sorgusunun görüntü kayıtları izletildi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Dilsiz'in ifade görüntü kayıtlarının izletilmesinin ardından duruşmayı 9 Nisan Pazartesi'ne erteledi.

BALBAY: BEN AYRICALIK İSTEMİYORUM


Bu arada tutuklu sanıklardan CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazetecilerin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, "Sayın Balbay kendi arzusu ile tek kalmıştı. Daha sonra yanına arzu ettiği birisini aldık o da tahliye oldu. Şimdi kendisi talep ederse beraber kalabilecek kişilerden kendisinin yanına verilebilir ve ya kendisi o koğuşa gönderilebilir" sözlerine ilişkin duruşmaya verilen arada açıklama yaptı. 27 Mart tarihinde cezaevi yönetimine yaptığı iki katlı normal koğuşlarda kalma talebinin "İşlemiş olduğu suç gurubu, kurumun fizki şartları, asayiş düzen ve güvenliği" gerekçeleriyle reddedildiğini belirten Balbay, "Benimle aynı suçlardan yargılanan ancak normal koğuşlarda 2-3 kişi kalan arkadaşlar var. Ben ayrıcalık istemiyorum. Ben de onlar gibi kalmak istiyorum. Benimle benzer suçlarla yargılanan kişilerin yanında kalabilirim. Ancak benim kaldığım yere kimseyi getirmelerini istemiyorum. Çünkü burası tecrit yeri. Tahliye olmadan önce yanımda kalan Coşkun Musluk 'Burası nasıl bir yer? Her taraf duvar. Burada nasıl kalıyorsun' diye tepki göstermişti. Onların da bu şartlarda yaşamasına sebep olmak istemem" dedi.

İKİ KATLI NORMAL KOĞUŞLARDA KALMAK İSTİYORUM


Cezaevinde uygulanan normal şartlardan yararlanmak istediğinin altını çizen Balbay, "Ben sanki tek başıma kalmak istiyorum havası yaratılıyor. İki katlı normal koğuşlarda kalmak istiyorum. Hücre tipi, tecrit koğuşunda kalıyorum. Bu koğuşlarda psikolojik sorunları olan kendini hayattan soyutlayan insanlar kalıyor" ifadesini kullandı.

ÖZKAN'IN TEPKİSİ


Gazetecilere açıklama yapan tutuklu sanıklardan gazeteci Tuncay Özkan, Mehmet Baransu ile Tuncay Okçin'in birlikte yazdıkları kitapta kendisi hakkında bazı iddialarda bulunduklarını belirterek, "Kitapta güya ben bir GSM şirketine gidiyorum ve bazı kişilerin dinlenmesini istiyorum. GSM şirketi de hemen dinliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Akla sığmayacak şeyler bunlar. Haklarında dava açacağım" dedi.


 


CT (TT)