Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuya yönelik 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. İlk operason 23 Temmuz günü Bağcılar'da yapıldı. Bağcılar'da bir eve baskın yapan polis, içi dolu 23 bal kutusuna saklanmış 10 kilo toz esrar bulundu. Esrarın bala karışmaması için naylonla çok iyi şekilde sarıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında M.A., ve O.O., gözaltına alındı.


İkinci operasyon ise 27 Temmuz günü Ataşehir'de bir eve yapıldı. Baskında İran'dan getirilerek İstanbul'da piyasaya sürülmek istenen 20 kilo toz esrar ele geçirildi. Evde bulunan A.D., gözaltına alındı.


Son operasyon ise 6 aylık takibin ardından 29 Temmuz günü Pendik'te düzenlendi. Mardin plakalı bir kamyonu Pendik'te durduran ekipler, kamyonun kasasında boş domates kasalarıyla karşılaştı. Aramayı sürdüren polis, kasaların altına çuvallar içine gizlenmiş 279 kilo yeşil ot halinde esrar buldu. Bunun üzerine F.B., ve A.K., gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada doğu illerinde yetiştirilen esrarın yurt içinde piyasaya sürülmek istendiği ortaya çıktı.


Üç operasyonda da gözaltına alınan 5 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.


EE (MK) (FOTOĞRAF)