Aralarında sanatçı Ferhat Tunç,  BDP İstanbul milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel’in de bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi önünde eylem yapmak istedi. Ancak polis, cezaevi yolunun önünde daha önceden önlem almıştı. Polis izin vermeyince grup, burada eylem yaptı.


Halay çekilmesinin ardından BDP’li milletvekili Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel, konuşma yaptı. Tüzel ve Tuncel cezaevlerindeki açlık grevinin bitmesi için hükümetin cezaevlerindeki siyasi mahkumlara karşı tutumlarını değiştirmesini istedi. Grup daha sonra oturduğu yerde sanatçı Ferhat Tunç’un da şarkılarına eşlik etti. Oturma eyleminin ardından grup dağılmaya başladı. Kalabalığın dağıldığı sırada metrobüs yoluna 3 adet ses bombası atıldı. Patlamanın olduğu yere yakın bir bölgede çevik kuvvet ekipleri de bulunuyordu. Bombanın yolun karşı tarafında bulunan çevik kuvvet polisine atıldığı ancak uzak olduğu için metrobüs yoluna düştüğü belirtildi. Çevik kuvvet ekipleri korku ve paniğe yol açan patlamanın ardından çevrede güvenlik önlemini arttırdı.


Olay nedeniyle E-5'teki araç trafiği ve metrobüs seferleri kısa süreliğine durduruldu. Polis telsizlerinden geçen anonsta patlamayı yüzleri poşu ile örtülü 3 kişinin gerçekleştirdiği belirtildi. Yaralananların olmadığı saldırıyla ilgili polis soruşturma başlattı.


EE (MK) (FOTOĞRAF)