Zonguldak-İstanbul Karayolu'nun Ereğli ile Gülüç Beldesi arasındaki bölümünde gerçekleştirilen eyleme, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile belediye meclis üyeleri ve partililerden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı. Kalabalık, 'Yama değil yol isteriz', 'Dikkat patates tarlası var', 'Bu çukurları Karayolları görmüyor mu?' ve 'Karayolları nerede?' yazılı dövizler taşırken, Başkan Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık ile bazı eylemciler de uçlarına hamsi taktıkları oltaları, yolda oluşan su birikintilerine attı. Başkan Posbıyık ve beraberindekiler, yol boyunca yürüyerek Karayolları'nın çalışma yapmamasına tepki gösterdi.

Başkan Posbıyık, yolun, başkanı Ak Partili olan Gülüç Belde Belediyesi tarafında kalan bölümünün asfaltlandığını, ancak Ereğli sınırında olan bölümünün köstebek yuvasına döndüğünü ileri sürdü. Başkan Posbıyık, şöyle dedi:

"CHP ilçe örgütü ve belediyemiz, artık eylemsel planlarını hayata geçiriyor. Her toplumsal olayda artık sadece mikrofonlar karşısında sürekli konuşmak suretiyle değil, aynı zamanda eylem yapmarak toplumun mağdur olduğu konuları gündeme getireceğiz. Burada insanlar çukurlara gire çıka maalesef büyük zarar görüyor. Yaralamalı ve ölümlü kazalar oluyor. Ak Partili olan Gülüç Belediyesi'nin kaymak gibi yolu var. Ama bu tarafta yol berbat durumda. İlgilenen siyasetçi yok. Dolayısıyla halk da burayı belediyenin yolu sanıyor. 'Halil Posbıyık neden yapmıyor?' diye soruyor. Oysa burası Karayolları'na ait bir yol. Ama maalesef Karayolları bu işlere bakmıyor. Bundan sonra sadece bu konuda değil, toplumsal tüm olaylarda demokratik kurallar içinde eylemler yapmaya devam edeceğiz."

Başkan Posbıyık'ın açıklamasının ardından eylem sona ererken, yaklaşık 15 dakika kapanan yol da ulaşıma açıldı.



İÇ(EE/CK)