İstanbul'da 2007 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren heykeltıraş Tankut Öktem tarafından 1992 yılında bronzdan yapılan 4 ton ağırlığında ve 2.4 metre yükseklikteki Atatürk Anıtı, merkeze bağlı Başkomutan Meydan Savaşı'nda taarruz emrinin verildiği 1874 rakımlı Kocatepe'ye aynı yıl içinde yerleştirildi. Yaklaşık 20 yıldır hava koşullarından olumsuz etkilenen anıt, bakımının yapılması amacıyla yerinden sökülerek, Karabük'e gönderildi.

Onarımı 3 günde tamamlanan anıt, Afyonkarahisar'a getirilerek 10 kişilik ekip tarafından vinç yardımıyla yeniden yerine konuldu. Bu sırada, anıtın yanında bulunan Türk bayrağı da yenilendi.

Anıtın 20 yılda ilk kez bakıma alındığını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, anıtın rüzgar ve yağmur gibi hava olayları nedeniyle zaman için zarar gördüğünü söyledi. Bu nedenle onarımın kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayan Kuşçu, "Anıtın zeminle bağlantısının olduğu yer, kırılma noktasına gelmişti. Hasarın büyümemesi için Eskişehir Tabiat Parkları Koruma Kurulu'nun onayıyla üretildiği Karabük'teki atölyeye gönderildi. Atölyede 3 günde gerekli bakım ve onarım işlemleri tamamlandıktan sonra yeniden Kocatepe'ye getirildi ve yerine monte edildi" dedi.