Olay, dün saat 10.00 sıralarında 274/5 Sokak'ta meydana geldi. Ege Üniversitesi'nde görevli hemşire Yasemin Uslu ile meşrubat firmasında makine operatörü Emin Uslu, geçen eylül ayında okula başlayan 7 yaşındaki kızları Ece Uslu için, yan apartmanlarında oturan emekli öğretmen Saliha Ak'ı bakıcı olarak tuttu. Anne Yasemin Uslu'nun dün Açıköğretim Fakültesi sınavı nedeniyle yine Saliha Ak'a teslim ettiği minik Ece, evde bir süre oynadıktan sonra odada yatakta haraketsiz olarak bulundu.

Saliha Ak, hemen yardım istediği apartman görevlisiyle birlikte Ece Uslu'yu yakındaki tıp merkezine götürdü. Bu sırada kızının fenalaştığı haberini apartman görevlisinden alan baba Emin Uslu'nun haber verdiği amca Tahsin Uslu ise, tıp merkezine giderek yeğenini Özel Bornova Tıp Merkezi'ne götürdü. Tıp merkezinde doktorların müdahale ettiği minik Ece'nin hayatını kaybetti belirlendi. Sağlık görevlilerinin ihbarı üzerine polis ekipleri soruşturma başlattı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Polis ekiplerinin ilk incelemesinde Ece'nin boğularak öldürüldüğünden şüphelenilmesi üzerine evde bulunan Saliha Ak'ın eşi Salih Ak gözaltına alındı. Yaklaşık 7 aydır Ece'yi, sabah evinden alıp Nedret Ketenci İlköğretim Okulu'na götüren, öğle arasında karnını doyuran ve akşam üzeri de okuldan alıp evine götüren Saliha Ak'ın ise, olay sırasında mutfakta bulunduğu tespit edildi.

Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ne götürülen ve psikolojik sorunlarından dolayı ilaç kullandığı ortaya çıkan Salih Ak'ın suçunu itiraf ettiği belirtildi. Ak'ın sözlü ifadesinde, Ece uyuduğu sırada birden düşüncelerinin karıştığını, aklına boğmak gibi kötü düşüncelerin geldiğini bunun sonrasında da yastıkla yüzünü kapatarak boğduğunu söylediği belirtildi. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsideki ilk bulgulara göre de Ece Uslu'nun boğularak öldüğü belirlendi.

Yaklaşık 1 ay önce bademcik ameliyatı olan Ece'nin bu nedenle fenalaştığını düşünerek öldüğünü sanan yakınları, küçük kızın gerçek ölüm nedenini öğrendiklerinde şoke oldu.  Kızlarının acı haberi üzerine anne Yasemin Uslu ve baba Emin Uslu, güçlükle sakinleştirildi. Ece Uslu'nun, bugün ikindide Çolakoğlu Cami'nde kılanacak namaz ardından Bornova Mezarlığı'nda toprağa verileceği açıklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



TY(AÖ/İD)