Cizre'de Ak Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar'ın kardeşi olan AK Parti Şırnak İl Başkan Yardımcısı olan Ramazan Dindar, geçen cumartesi günü düzenlenen silahlı saldırıda öldürüldü. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Salih Kapusuz ve Mahir Ünal ile milletvekilleri bugün Ramazan Dindar'ın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Önce Dindar'ın mezarı başına gidip dua eden bakanlar ve milletvekilleri daha sonra Ulu Cami'deki taziyeye katılıp, Milletvekili Emin Dindar'a başsağlığında bulundu.

Taziyede Kuran-ı Kerim'in okunmasından sonra kısa bir açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, taziye için geldiklerini ve Başbakan Erdoğan'ın taziye dilekleri ile selamlarını getirdiklerini belirtti. Kapusuz, "Biz inanmış insanlar olarak, Müslüman bir millet olarak, bir insanın öldürülmesini alemin katledilmesi olarak görüyoruz. Benzeri olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. İnsanlıktan nasibini almış olsalar bu kutsal günlere saygı gösterirlerdi. Başbakanımızın selamlarını, taziyelerini iletmek üzere buradayız. Kendileri de bugün Gaziantep'teler. Teyzelerini kaybettiler, daha sonrada Rize'ye geçecekler" dedi.

Kapusuz, Ramazan Dinler'in öldürülmesi olayının failinin kısa sürede yakalanıp adaletin karşısına çıkarılacağını ifade ederek, "Hak ettiği cezayı da bulacaktır. Bu ailemiz kıymetli bir ailemizdir. Bu aile daha önce de şehitler vermiş. Allah sabır versin, bir kez daha cenabı haktan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bakanlar ve milletvekilleri taziyenin ardından Mardin'e hareket etti.