Ankara'da 180 Çorum derneğinin katılımıyla bu yıl ilki gerçekleşen 'Çorum Tanıtım Günleri', 18 Kasım Pazar gününe kadar çeşitli etkinlikler sürecek. Açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın yanı sıra TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Valisi Sabri Başköy, Çorumlu olan AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Çorumlular Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ve çok sayıda kişi katıldı.

Açılışta konuşan Hayri Çağır, Çorumlular'ın, Ankara'da en yoğun olan hemşehri grubu olduğunu söyledi. Çağır, ilk kez düzenlenen tanıtım günlerinin devamının geleceğini belirterek, katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise memleketi Samsun ile Çorum'un aynı kültürü paylaştığını belirterek, yapılacak demiryolu hakkında bilgi verdi. Demiryolunun Kırıkkale, Samsun ve Çorum'a kadar ulaşağını belirten Bakan Kılıç, etüt çalışmalarının bitirildiğini belirtti.

Açılış sonrası davetlilere İskilip dolması ve Çorum leblebisi ikram edildi. Kazanlarla 1 gün önceden ateşe konularak pişirilen İskilip dolmasından yiyen bakanlar, beğendiklerini belirtti. 



BT(AY/SS)