Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile birlikte, PKK'nın bombalı saldırısında yaralanan ve Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi gören polisleri ziyaret etti. Doktorlardan yaralıların durumu hakkında bilgi alan Bakan Yılmaz, sabah menfur saldırının yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"8 tane polis kardeşimizi kaybettik. Şehit oldular, Allah rahmet etsin diliyorum. Ailelerine, Emniyet Genel Müdürlüğümüze, tüm milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımızın durumunu kontrol ettik, bir tanesi şu anda Elazığ’a sevk edildi. Şu anda yoğun bakımda olan bir arkadaşımız var. Doktorlarımız ilgileniyor. 4 arkadaşımızda yoğun bakımda değil, müşahade altında. Çeşitli şekillerde yaralanmış arkadaşlarımızın durumları genel olarak iyi. Bir de küçük bir kız çocuğu var, yakındaki köyden yine bu bomba esnasında ayağından hafif şekilde yaralanmış durumu iyi, yaralılarımıza Allahtan şifalar diliyorum."

Bakan Yılmaz, şehit cenazelerinin Malatya'ya gönderildiğini belirterek, "Zannediyorum Malatya'da yapılacak törenden sonra memleketlerine gidecekler" dedi. Yılmaz, şehitlerden Fatih Celayir'in Bingöllü olduğunu ve daha sonra nüfusunu Elazığ'a aldırdığını belirtti. Yılmaz, şöyle dedi:

"Terörün çirkin yüzünü görüyoruz, insan hayatı her şeyden daha değerlidir. İnsan hayatında daha değerli bir şey yok. Bir insanı haksız bir yere öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibi, inancımız da bunu söylüyor. Bir insanı yaşatmakta bütün insanı yaşatmaktır. Biz her zaman şunu söylüyoruz, öldürmek değil yaşatmak kahramanlıktır. Yıkmak değil, yapmak kahramanlıktır, Yıkmak kolay maalesef ama bunu yapanlar hiç bir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilerlemeye devam edecek. Güçlenmeye devam edecek, güçlenmeye, gelişmeye devam edecek. Bütün bunlara rağmen bu fitneye, faseta rağmen biz kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Birbirimize daha fazla sarılacağız ve birliğimizi beraberliğimizi bozmayacağız, güçlendireceğiz. Bir taraftan da terörle etkili bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin şüphesi olmasın üzüntülü bir gündeyiz. Tabiki ateş düştüğü yeri yakıyor, özellikle ailelerine tekrar tekrar sabır diliyorum bütün milletimizin başı sağolsun."