Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı'ya gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, önce Valiliği’ne geldi. Vali Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Belediye Başkanı AK Parti'li İrfan Dinç ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz’a, Vali Vahdettin Özcan tarafından ilin sorunları hakkında brifing verildi. Vali Özcan, Şabanözü İlçesi'nde kurulan fişek fabrikasının mermi üretimi için izin talebini dile getirmesi üzerine Bakan Yılmaz, "İhracat yapmak kaydı ile özel sektör firmalarının tüm mermi üretimi taleplerine izin veriyoruz" karşılığını verdi.

Türkiye’nin en önemli savunma sanayi tesislerinden birisi olan Çankırı MKE Silah Fabrikası'nın düşük kapasite ile üretim yaptığını belirten Vali Özcan, "1986 yılında üretime başlayan silah fabrikamızda 350 personel görev yapıyor. Silah fabrikasındaki tesis ve tezgahların kapasitenin altında çalıştığını düşünüyorum" diyerek bu tesisin Aselsan gibi bir yapıya dönüştürülmesi ve hem üretim hem de istihdam açısından daha verimli hale getirilmesini istedi. Vali Özcan, ziyaret sonunda Bakan Yılmaz’a, İnandık Vazosu ve tuz lambası hediye etti.

Valiliğin ardından Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra Belediye'ye geçti. Belediyeye gelişinde Meclis üyeleri ve birim müdürleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, daha sonra başkanlık makamına geçti. Belediye Başkanı İrfan Dinç burada belediyenin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Siyasete girmeden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in özellikle kültürel alanda yaptığı çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek, gerek tarihi dokunun canlandırılması, gerekse kültürel yayınlar ve somut olmayan kültürel mirasın yaşatılmasına ilişkin ortaya çıkarılan ürünlerin önemini vurguladı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç de Mili Savunma Bakanı Yılmaz’dan şehir içerisinde kalan iki orduevinin yerine belediyece başka yere yenilerinin yapılması şartı ile arazilerinin belediyeye devredilmesini talep etti. Bakan Yılmaz da konunun incelenmesi gerektiğini belirterek talep dosyasını bürokratlarına verdi. Bakan Yılmaz’a, Başkan Dinç tarafından yöresel kilim, üzerinde mermi taşıyan kadın figürünün bulunduğu ebru tablo, yöresel yayık ve belediyenin kültürel yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.



EY(AY/SS)