Açılış ve temaslarda bulunmak üzere uçakla Ankara'dan Sivas Nuri Demirağ Havaalanı'na gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, buradan helikopter ile Divriği İlçesi'ne geçti. Burada Vali Zübeyr Kemelek ve il yöneticileri tarafından karşılanan iki bakan ilçede Kale Kilit kurucusu işadamı Sadık Özgür'ün katkılarıyla yapılan 96 yatak kapasiteli Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi'nin açılışına katıldı. Açılış töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, işadamı Sadık Özgür'e teşekkür ederken, doğduğu topraklara karşı sevgisini kaybetmediğini belirtti. Suriye'deki iç savaşa da değinen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Biz de herkes gibi yurtta da dünyada da barış istiyoruz. Bizim yaptığımız şey; haklına zulüm eden bir idareye destek vermemek. Biz Esad'ı haklına zulmedene kadar destekledik, bizim dışımızdakiler de halkına zulmettikten sonra destekliyor. Bu bize yakışmaz" diye konuştu.

"DOKTOR SAYIMIZI ARTIRACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise ilçeye geldiğinden itibaren sürekli doktor istekleri ile karşılaştıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bu haklı bir taleptir. Ama sadece burada değil, Anadolu'nun Divriği'ye benzeyen her yerinde aynı talepler var. Biz buradaki doktor çeşitliliğini artırmaya elbette ki gayret göstereceğiz. Şu anda Divriği'de kaç hekim hastanede hizmet ediyorsa Erzurum'un İspir ilçesinde de o kadar doktor var. Ama gönlümüz elbette ki bunların çoğalması yönündedir. Ben bu ülkede doktor eksikliğinden bahsettiğim zaman muhalefet partisinden değerli bir meslektaşım büyük bir telaşla kürsüye çıktı 'Hayır Türkiye'de doktor sayısı yeterlidir, hatta fazladır' dedi. O zaman ne yapacağız, doktor sayımızı artıracağız. Divriği'ye de İspir'e de daha fazla doktor vereceğiz."

SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM

Sivas'a 10 yılda 180 milyon liralık yatırım yaptıklarını ve buna 140 milyon liralık yatırım daha ekleneceğini belirten Bakan Akdağ, sağlıkta dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirterek şöyle dedi:

"Sağlıkta dönüşüm sadece bina yapmak, ambulans almak, doktor getirmek değil. Ama sağlıkta dönüşümün asıl değiştirdiği şey kafaların içidir. Soruyorum, biz devlet hastanesine gittiğimiz zaman bize nerenin adresini gösteriyorlardı. Her şehrin olduğu gibi Sivas'ta da bir cadde adı vardı. Bankalar Caddesi'ne, Erzurum'da da Mumcu caddesine de gitmeden bir hizmet alabiliyor muyduk? Şimdi nerede bankalar caddesindeki muayenehaneler. Sayın başbakanımız sağlık için öyle bir talimat verdi ki bu ülkenin 75 milyonun insanından bir tekinin bile boynunun hastanenin önünde eğilmesine rızamız yoktur. En son hastanın ıstırabı dinene kadar bizim ıstırabımız dinmeyecektir, gönlümüzdeki niyet budur."

Ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sivas Valisi Zübeyr Kemelek, Kale Kilit Onursal Başkanı Sadık Özgür ve davetliler birlikte hastanenin açılışını gerçekleştirdi. Burada tedavi gören hastaları ziyaret ederek çiçek veren Bakanlar Akdağ ve Yılmaz, geçmiş olsun dileklerini iletti.