Anadolu Jet'in tarifeli uçağı ile saat 15.00 sıralarında Erzincan'a gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı Vali Selman Yenigün, AK Partili Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Buradan Hükümet Konağı'na geçen Bakan Yılmaz, polis mangasını selamladı. Vali Selman Yenigün’den kentin sorunları hakkında kısa bir birifing alan Bakan Yılmaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'nin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK tarafından kaçırılması sorusunu yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, gerek bir milletvekili gerekse bir vatandaşın kaçırılmasının kesinlikle kabul edemeyecekleri bir durum olduğunu söyledi.

KISA ZAMANDA SERBEST BIRAKILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Bakan Yılmaz, “Kendilerine kesinlikle artı hiçbir şey getirmez. Kaçtan beri devam ediyor? 30 yıldır. 30 yıldır bunlar belli sürelerle kimilerini kaçırıyorlar. Zerre kadar mesafe alamadılar. Kazandıkları nedir ? Milletin nefretidir. Bir de bunların hayatta barış istemedikleridir. Çünkü bu bir şekilde meslek haline gelmiştir. Birinci husus budur. Bunların kendilerine hiçbir faydası yoktur. Tasvip edebilmek mümkün değil. İkinci husus milletvekilimize geçmiş olsun diyoruz. Kaçıranlar, kaçırdık tabirini de kullanmıyorlar da, alıkoyduk tabirini kullanıyorlar. Ne fark edecekse. Kişinin kendi iradesi dışında bir yerde tutulması, alıkonulması, bırakılmaması, özgürlüğünün kısıtlanması en büyük suçtur. Dolayısı ile de bu suçu işlemişlerdir. Yine kendi açıklamaları ‘Birkaç gün tutacağız. Ondan sonra serbest bırakacağız’ yönünde. Biz kısa zamanda serbest bırakılacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

AİLENİN TALEBİ VAR

İçişleri Bakanlığı'nın da Hüseyin Aygün ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Bu arada ailesinin de bir talebi var ki, 'aktif bir operasyonla sayın milletvekilimizin hayatı da tehdit altında bırakılmasın' diye. Dolayısı ile İçişleri Bakanlığımız bir denge içerisinde elinden gelen her türlü çalışmayı da devam ettirmektedir. İnşallah en kısa zamanda olumlu sonuç alınacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

SÜREKLİ DEVRİYE UYGULAMASINA GEÇİLECEK

Bakan İsmet Yılmaz , Pülümür-Tunceli yolunda sık sık yol kesilmesi hakkında da, “Yol güvenliği ile ilgili sadece burası değil, Diyarbakır ve Hakkari’nin birçok yerinde yol güvenliği bundan sonra sürekli olarak devriye çıkarılması uygulamasına geçirilecektir. İnşallah daha iyi bir yere gidiyor. Onu söyleyeyim. Ancak insanlar bir anda hastalanmadığı gibi hasta olduktan sonra bir anda iyileşemeyeceği gibi dolayısı ile terörle mücadelede hiç bitmedi. Bir anda ortaya çıkmadı. Bunla ilgili alınan tedbirlerde bir anda sonuç vermez. Ancak belli bir süreç içerisinde. Aziz milletimiz emin olsun ki terörün alacağı hiçbir mesafe yoktur. İnşallah daha iyi günler Türkiye’yi bizleri beklemektedir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz’a daha sonra Vali Selman Yenigün tarafından bakır tabak hediye edilirken, Bakan Yılmaz’da Vali Yenigün’e Milli Savunma Bakanlığının logosunun bulunduğu bir tabak hediye etti.