Yıllardar altyapı sorunu yaşayan Bingöl'de Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi'nin (SUKAP) temeli törenle atıldı. Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Milletvekili Eşref Taş, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ile davetliler katıldı. Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu yapımının kentin 40 yıllık en temel sorunununu çözeceğini belirterek, "Biz Bingöl için hep 40 yıllık hasret dedik, hep 40 yıldır bugünü bekliyoruz dedik, Allah bugünü bize nasip etti. 2013 yılı sonunda bu hizmeti bitireceğiz. Tabiki bu hizmetler yapılırken bazı sıkıntılarda çekeceğiz, toz da olacak, duman da olacak. Bunun için sizlerden bütün Bingöllülerden yardım ve sabır bekliyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, projeleri gençler ve çocuklar için yaptıklarını belirterek, "Tabiki belli bir yaşta olan insanlarımızda bundan faydalanacak, ama asıl hedefimiz işte bu çocuklarımız en güzel şartlarda yaşasın diye bunları yapıyoruz. Aslında bugün burada temelini atacağımız bu projede bu anlayışın en güzel yansımalarından bir tanesidir. Belki de haksızlık vereceğiz size yollar çamur olacak, kazılacak toz duman olacak, bize belki kızacaksınız, belki seçimlerden önce siyaseten bizim için sıkıntılı tartışmalar olacak, hiç önemli değil, biz şuna yürekten inanıyoruz, bu çocuklarımızın geleceği için yatırım yapalım Bingöl'ümüzün geleceği için yatırım yapalım varsın siyasi bedelini ödeyelim. Hiç önemli değil. Güçlü bir liderimiz var, Başbakanımız var" dedi.

BELEDİYELERE YARDIM EDİYORUZ

SUKAP Projesi kapsamında belediyelere yapılan yardımları dile getiren Yılmaz,şöyle dedi:

"Şehirlerde yaşayan insanımıza hükümet olarak çok ciddi bir destek oluşturduk, çok güçlü bir program oluşturduk. Sadece 2011 yılında 1610 belediyeye ait 2107 projeyi programa aldık. 2012 yılında buna 363 proje ilave ettik SUKAP ve toplam sayı 2470 çıktı, 2011 yılı sonu itibarıyla 207 tane bu kapsamda Türkiye'nin muhtelif yerlerinde altyapı işi ihale edildi. 34 projede ihale sürecinde, toplam bugünkü parayla 1 milyar Türk lirasından fazla parayı Türkiye’de bu projelere tahsis ettik. Daha demokratik bir Türkiye, yeni bir anayasayla, daha ileri bir demokrasiye sahip bir Türkiye'de huzurun olduğu, kimsenin kimseyle kavga etmediği, herkesin bir kardeşlik hukuku içinde Türkiye'yi daha ileriye götürmeye çalıştığı dünyayla yarıştığımız bir Türkiye'de Bingöl'de çok farklı noktalara gidecek. Çok şükür bugün güçlü bir liderimiz var, Başbakanımız var, güçlü bir partimiz var, tek başına hükümet olan, dünya bu kadar krizdeyken bölgemizde bu kadar siyasi çalkantılar olurken ekonomiyi büyüten Türkiye'yi büyüten bir hükümetimiz var."

Daha sonra projenin temeli Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Milletvekili Eşref Taş, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve eski belediye başkanlarının katılımı ile dualarla atıldı.