Erciyes Kar Festivali'nin açılışına katılan Enerji Bakanı Taner Yıldız, burada gazetecilere, dün Yunanistan’a doğalgaz verilmesiyle ilgili yaptığı açıklamaların bazı medya organlarında kasdını aşarak, yanlış anlaşılmalara yol açacak şekilde, bu ülkeyi rencide edecek biçimde verildiğini söyledi. Bakan Yıldız şöyle konuştu:

"Ben, Yunan meslektaşım rica ettiği, sıkıntıları olduğu için Türkiye olarak doğalgaz akışını sağladığımızı bildirdim. Sanayicilerimizin ve vatandaşlarımızın doğalgaz ihtiyacı karşılandıktan sonra, Yunanistan’a da bu çağrısı doğrultusunda gaz verdiğimizi ve vanaları açtığımızı söyledim. Ben güçlü bir devletin Enerji Bakanıyım. Türkiye Cumhuriyeti'nin Enerji Bakanıyım. Rencide edici uslüp kesinlikle kullanmadım. Doğalgaz ve elektrik enerjisi barış için kullanılsın istedik. Rencide edici uslüp benim tarzım, devletimizin tarzı değildir."

'GAZI BEDAVE VERMEDİK' 

Bir ikinci konunun, 'Yunanistan’an gazı bedava mı verildiği' sorusu olduğunu kaydeden Bakan Yıldız, "Kesinlikle böyle bir şey olmaz. Kimseye bedava gaz vermedik" dedi.

Bakan Yıldız, daha sonra Erciyes kayak merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Erciyes Kar Festivali'nin açılışına katılarak, Türk ve Alman kayakçı ve snowboarcıların gösterilerini, ardından 1'inci Komando Tugayı Paraşüt ve kayak ekibinin gösterilerini izledi. Daha sonra da Erciyes Master Planı 1'inci Etap çalışmaları sonucu hizmete giren 6 tesisin toplu açılışını yaptı.



OE,VD(OE/COŞ)