Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Erciyes Kar Festivali için kente gelen Bakan Taner Yıldız, "2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri" konulu çalıştaya katıldı.

Kayseri’ye gelirken kaza geçiren 3 milletvekilininin de bu çalıştaya katılmak için yola çıktıklarını belirten Bakan Yıldız, milletvekillerine geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra şöyle konuştu:

"Avrupa’da ölen 600 kişinin onda biri Türkiye’de olsa, hükümet istifa diye ayağa kalkılırdı. Bizdeki vicdan, kalp, olgu, sokakta kalanı kendi haline bırakmaz. 23 bin kişinin aşevlerinden yararlandığı Kayseri’de yoksullar karınlarını doyurabiliyor. Türkiye’de sağcısıyla, solcuyusuyla, kimse sokakta kalana 'banane' diye bakmaz.Türkiye kalbiyle, vicdanıyla, ekonomisiyle birlikte büyüyor. Türkiye, istikrar sayesinde önemli aşamalar kaydediyor. Keşkelerle bu ülke yönetileme. Çıkarttığımız dersleri iyi değerlendirmeliyiz. Siyasi istikrar kristal vazo gibidir. Ne çatlamaya ne de kırılmaya gelir. Onun tılsımını bozmamalıyız. Siyasi istikrarı sağlayan hükümetin sağladığı bu yapıya herkes borçludur. Bu istikrar, sadece hükümetin yükü değildir. İstikrarın korunması, uluslararası ilişkiler içinde önemlidir. Erciyes projesi de bu anlamda önemlidir. Kayseri için, ülkemiz için önemlidir.’’

GÜNAY VE KILIÇ GELEMEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise günübirlik hizmetlerin yanı sıra gelecege yönelik planlamalar yaptıklarını, 250 milyon euroluk Erciyes Master Projesi'nin bunlardan biri olduğunu söyledi. Başkan Özhaseki, olumsuz hava koşulları nedeniyle bakanlar Ertuğrul Günay ve Suat Kılıç’ın bu sabah kente gelemediklerini belirtti.

Özhaseki, olumsuz hava koşullarının sürmesi halinde yarın Erciyes Dağı'nda yapılacak etkinliklerin de iptal edilmesinin söz konusu olduğunu kaydetti.



OE(OE/AK)