Erciyes Kar Festivali'nin olumsuz hava koşulları nedeniyle Erciyes Dağı yerine kent merkezinde yapılması üzerine, Büyükşehir Belediye Meclis salonundaki açılış toplantısına gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"YUNANİSTAN'A BUGÜN YENİDEN DOĞALGAZ VERMEYE BAŞLADIK"

Geçtiğimiz hafta doğalgaz akışında yaşanan aksama nedeniyle Yunanistan'a verilen doğalgazı durdurmak zorunda kaldıklarını belirten Bakan Yıldız, " Ancak dayanamadım. Bu bir insani olay, zorda kaldılar. Aynı sıkıntıları biz de yaşadık. Onların da ne hissettiğini biliyorum. Yunanistan'daki değerli meslektaşımın da bize gaz konusunda ricası oldu. Bunun üzerine Ukrayna'ya yaptığım ziyarette meslektaşımla konuyu görüştük. Yunanistan'a verebilmek için doğalgaz takviyesi istedik. Onlar da sağ olsun depolardan bize komşu ülke için gaz vermeyi kabul ettiler. Bugünden itibaren Yunanistan'a doğalgaz vermeye başladık" dedi.

Türkiye'de gerek doğalgaz gerekse elektrikte sorun yaşanmadığını ifade eden Yıldız, Avrupa'da 600 kişinin donarak öldüğünü, Türkiye'de ise böyle bir durumun yaşanmadığını söyledi.

"KAYSERİ'YE 11 SAATTE GELDİM"

Bakan Taner Yıldız, olumsuz hava koşulları yüzünden Ankara'dan Kayseri'ye dün gece 11 saatte geldiğini belirtirken, Ankara Kayadibi mevkisinde kaza geçiren Kayseri milletvekilleri Yaşar Kareayel, İsmail Tamer ve Ahmet Öksüzkaya ile birlikte kente döndüklerini kaydetti. 

"HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VAR"

Olumsuz hava koşullarının ortada olduğunu söyleyen Bakan Yıldız," Bu havada yola kabak lastikle çıkanlar var. Dikkatli olmalıyız. Hava koşullarının olumsuzluğu bir yana   kar yağışıyla barajlarımız doluyor, yeraltı suları güçleniyor. Yani bir ölçüde rahmet yağıyor. Her nimetin bir de külfeti elbette var. Çok dikkatli olmalıyız. Vatandaşlar olarak yola çıkarken,kendimize ve araçlarımıza dikkat etmeliyiz" diye konuştu.



OE,VD(OE/AK)