Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar iş kıyafetleri giyinip, baret takarak, HEMA A.Ş.'nin Amasra'da bulunan kömür ocağına girdi. Yıldız ve Bayraktar ocakta yerin 594 metre altına indi. 720 metre derinliğe kadar uzanan ve galeri açma çalışmalarının devam ettiği ocakta, Yıldız ve Bayraktar kömür çıkardı. Bakanlar tünellerde yaptıkları incelemenin ardından ellerinde kömürle yukarı çıktı.  Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat asansörün önünde Yıldız ve Bayraktar'a ocak hakkında bilgiler verdi. Yıldız ve Bayraktar'a kuyudan çıkardıkları kömür hediye edildi. 
Çıkarttıkları kömürün 5-6 bin kalori olduğunu belirten Yıldız, "Yaklaşık 5-6 bin kalori civarında bir kömür var burada. Dünya standartlarında bir kömür. İnşallah kazasız belasız bir çalışma temenni ediyoruz. Türkiye ekonomisine kazandırılacak bir değer olarak görüyoruz. Türkiye'de ki enerji politikaları yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarına önem veriyoruz. 720 metre aşağıda 8.5 metre çapında 3 tane kuyu ile 5 kilometre hat birbirine bağlanacak ve bu kömür elde edilmiş olacak" dedi.

Bayraktar ise, "Bu kuyularda galeriler birbirine bağlanıyor. Biz onları gezerek inceledik. Sayın bakanımızla birlikte kompresör ve çapayla kömür çıkardık. Kömürün 5-6 bin kalorisi var. Ülkemizin enerjisine fayda sağlayacak" diye konuştu.

 
MY(MÇ/AAA)