Kayseri’de İl Özel İdaresi ile Türkiye Yol-İş Sendikası arasında 428 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imza törenine katılan bakan Taner Yıldız, tören öncesi gazetecilere açıklama yaparak şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi Afyon'da hepimizi acıya boğan bir cephanelik patlaması oldu. 25 canımız orada gitti. Allahtan ailelerine başsağlığı diliyorum. Biliyorsunuz şu anda bir inceleme ve soruşturma yürütülüyor. Ondan sonra açıklamalar yapılacak. Hepimizin dikkatli olması, her birimizin konuşma uslubuna dikkat etmesi gerekir."

'LİDERLER MORAL BOZUYOR'

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu da imza töreninde yaptığı konuşmada, siyasi parti liderlerinin birbirlerine sarf ettikleri sözler ve diyalogsuzluğun milletin moralini bozduğunu söyledi. Kumlu şöyle dedi:

"Türk halkı bugüne kadar tüm felaketler karyşısında kenetlenmiştir. Beklentimiz siyasi parti liderlerinin de ortak çözümler üretmesidir. Liderlerin birbirini kıyasıya eleştirmesi moral bozmaktadır. Biliyorsunuz. 25 canımız şehit oldu. Patlamının ardından bir çok senaryo ortaya atılmıştır. Bilgi kirliliği ortamında kamuoyu kısa sürede aydınlatılmalıdır. Eğer iş kazasıysa, iş güvenliği konusu bir kez daha önem kazanmıştır."



OE,DÖ(OE/COŞ)