Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi ilçesi Eskişehir gecekondu önleme bölgesindeki Osmanlı mahallesinde, 20 derslikli Hacı Ali Karamercan İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışına katıldı. Yıldız’ı okula gelişte ellerinde Türk bayrakları olan ögrenciler karşıladı. Biri erkek diğeri kız iki ögrenci Bakan Yıldız'a çicek verdi. Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan okulun açılış konuşmasını yapan Bakan Yıldız, 28 Şubat’ta kapatılan bu okulların yeniden açıldığına dikkat çekti.

SIRADA OTURDU, ÖĞRENCİ KRAVATI BAĞLADI

Okulu gezen Yıldız, ögrencilerle aynı sıraya oturup, derslerini sordu. Yıldız'a "Hocam’’ diye hitap eden erkek öğrencilerden biri, kravatını bağlattı. Yıldız, okulda kız ögrencilerle oturduğu sırada, "Okuyun, bilgilenin. Hayırseverler bu okulu size yaptırdı. Sizler de çok çalışacaksınız’’ dedi.

BOZKURT İŞARETİ

Bakan ile hatıra fotoğrafı çektiren erkek öğrencilerden birinin 'Bozkurt' işareti yaptığı görüldü. Bakan Yıldız, okulun açılışından ayrılırken, Melikgazi belediyesi tarafından hazırlatılan dev kazandaki aşureden dağıttı



OE,DÖ(OE/AK)