Haliç Kongre Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen iftara, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ABD İstanbul Başkonsolosu Scott Frederic Kilner ve çok sayıda davetli katıldı.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Yıldız, MÜSİAD’ın Türkiye için önemini vurgulayarak, “MÜSİAD’ın hazırlamış olduğu raporlarla ülkenin ileri götürülebilmesi ile ilgili bir çok tavsiye altık. Bu tavsiyelerin, bu yapıcı eleştirilerin ışığından ülkemiz son 10 yılda çok büyük mesafe katetti. Global krizin en az hasarla atlatılması için teknik, idari, sosyal bir çok alanda önlemler alındı. Ve ülkemizin büyümesi devam ediyor” dedi.

Bakan Yıldız geçtiğimiz haziran ayına göre bu yıl hazirandaki büyümenin 11.8’lik oranında arttığını belirterek, “Dünya büyüyor ama Türkiye dünyanın büyüme hızından daha fazla büyüyor. Ülkemiz büyüyor ama enerji sektörü Türkiye’nin büyüme hızından daha hızlı büyüyor. Türkiye’deki enerji sektörü yüzde 10’ların üzerinden büyümeye devam ediyor. Hamdolsun ki enerjide arzımız talebimizden daha fazla” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Bakan Yıldız’a plaket verdi.


(FOTOĞRAF)



ÖA (GÖ)