Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de Ak Parti Kadın Kolları kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye’de sürdürülebilir başarının kadınların omuzlarında yükseleceğini söyledi. Taner Yıldız, şöyle dedi:

"Fransa’nın yaptığı bu atraksiyonların, siyasette yer almaması gerekir. Kayseri milletvekilimiz Pelin Gündeş Bakır’ın Avrupa Konseyi'nden çıkarttığı karar, Türkiye açısından bir diplomatik başarıdır. Bizim kadınların milletimizin aydınlık yüzleridir. Türkiye’de kadınların siyasette temsil edilmesi açısından, 550 parlamenterden 78’nin kadın milletvekili olması önemlidir. 46 milletvekili ile Ak Parti en fazla kadın milletvekiline sahiptir."

Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, dünya karmaşa içindeyken, Türkiye'nin huzur içinde olduğuna dikkati çekti. Elitaş, ''Fransa, geçtiğimiz günlerde yüzkarası bir karar aldı. Fransız halkı inan bu karardan utandı ve başlarını önüne eğdi. Bu kararla ancak küçük beyinli insanlar, küçük adamlar olarak tarihe geçecekler. Ancak, TBMM çatısı altında BDP milletvekillerinin, tüm siyasi partiler Fransa'yı kınarken, bu ülke lehine konuşma yapmalarını kınıyorum. Türkiye'nin gururu ile oynamak BDP milletvekillerine yakışmaz'' diye konuştu.

Ak Parti Kadın Kolları Genel başkanı Gürdal Akşit de kongrede yaptığı konuşmada, Kayseri’nin siyasetin nabzını iyi tutan bir il olduğunu belirtti. Akşit, "Ne mutlu ki Ak Partiliyiz. Partimiz 10. yılını kutluyor. Ayaklarının üzerinde duran değil, koşan bir siyasi partinin temsilcileriyiz. Diğer siyasi partilerde kadın kolları ad olarak vardır. Kermesler çaylar düzenler diğerleri. Bizde ise öyle değil, kadınlar siyasetin içindedir. Ak Parti için kadınları sosyalleştirmiyor, evlere kapatıyor diyenler doğru söylemiyor. Ak Partide tüm kadınlar sosyalleşmişlerdir. Kadın çok önemli. Dinimizde de tarihimizde de öyledir’’ dedi.


OE,DÖ(OE/ESM)