Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 23 Ekim’de Van’da meydana gelen deprem sonrası Kayseri’ye getirilip barındırılan 56 depremzede ailenin 14 çocuğunun sünnet törenine katıldı.

Valilik tarafından düzenlenen, Boydak Holding yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’ın sponsorluğunda Boydak Center’de düzenlenen sünnet düğüne katılan Bakan Yıldız, önce yanına gelen kız çocuklarını sevdi. Sonra sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirerek, bir süre sohbet etti. Vanlı bir depremzede çocuk, Bakan Taner Yıldız’ın "Başbakanımızı tanıyormusun’’ sorusuna "Tabi tanıyorum, dedemin maaşını o veriyor’’ yanıtını verdi. Bakan Yıldız, Vali Mevlüt Bilici ve ev sahibi Hacı Boydak ile protokol mensupları, depremzede ailelerle birlikte sünnet düğününde ayrı ayrı masalara oturarak, sohbet etti. Vali Mevlüt Bilici "Sayın Bakanım, amacımız ilimizdeki tüm depremzede ailelerle birleşerek, kaynaşarak, devletimizin bütün vatandaşlarımızın yanında olduğunu hissettirmek istedik. Çocukların sünnet olması isteği ailelerden geldi. Hayırseverimiz Hacı Boydak’da, onların bu isteğini yerine getirerek, her türlü harcamayı yaptı’’ dedi.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak’da 56 depremzede aileye birer halı, sünnet olan çocuklara yarım Cumhuriyet altını ve birer kol saati armağan etti. Boydak Center’deki sünnet düğünü, şarkı ve türkülerle sona erdi.



OE,VD (OE/RT)