Burada konuşma yapan Bakan Taner, Türkiye'nin enerjide iletim ve dağıtım hatlarıyla 27 Avrupa ülkesi arasında ikinci durumda olduğunu söyledi. Türkiye'nin 1 milyon kilometre dağıtım şebekesi bulunduğunu belirten Taner, şunları söyledi:

"Dünyaya 25 kere dolaşacak bir miktardır bu. Önümüzdeki 3 yılda bu hatlara yatırım yapacağız. 2015 yılına kadar AB ülkelerinin hedeflerini aşacağız. Sektör olarak bunu becerecek ve gerçekleştirecek kapasitedeyiz. Hem büyüyor hem de değişiyoruz. Her yönümüzle büyüyoruz. Sanayicilerin bu büyümeye katkısı çok fazla. O nedenle sanayicilerimizi kutluyorum."

Erciyes Çelik Halat Genel Müdürü Orhan Özsaraç da Türkiye’de pek de yaygın olmayan çok telli halat üretimini gerçekleştireceklerini belirterek, "Yüksek performanslı halat üretimimizin yüzde 50’sini ihraç etmeyi amaçlıyoruz. 10 milyon euroluk yatırımla kapasitemizi ve üretimimizi artıracağız" dedi.

Erciyes Çelik Halat, 2009 yılında Boydak Holding bünyesine katılarak yeni yapılanma dönemine girdi. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesinde 26 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 56 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren tesisler, 10 milyon euro ek yatırımla 2014 yılının sonunda 4 bin 500 ton çelik tüketmeyi hedeflenerek, çok telli halat konusunda söz sahibi olmayı amaçlıyor.