Erciyes Üniversitesi’ndeki açılış, Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel ödül töreni ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın toplantısına katılmak üzere Kayseri’ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile birlikte ziyaret ettiği Valilik'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Eğitimde '4+4+4' olarak adlandırılan 12 yıllık yeni kesintisiz eğitim yasa teklifinin hükümetleri tarafından verildiğini ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da gerekli çalışmaları yaptığını vurgulayan Bakan Yıldız, "Yeni eğitim modeliyle ilgili çalışmalar alt komisyonlarda tamamlandı. Son şeklini aldıktan sonra TBMM’ye sunulacak. Vatandaşlarımıza daha iyi, daha kaliteli eğitim görebilme imkanı getirecek. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye yanıtladı.

Doğalgaz zammıyla ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Yıldız şunları söyledi:

"28 Şubat sonrası 29 Şubat’ı da yaşadık. Zam beklentisi vardı. Döviz fiyatlarındaki artışın, maliyeti zorladığını söyleyebilirim. Ancak doğalgaz fiyatlarını bulunduğu ay içinde, elektriği ise 3 ayda bir değerlendiriyoruz. Şubat ayı geride kaldı, zam olmadı, bakalım Mart’ta ne olacak?"

Gazetecilerin, "Peki Mart’ta zam var mı?" sorusuna ise Bakan Yıldız, "Ham petrol fiyatları hak etmediği yerde. Suni yükseliş olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda dünyanın bize yük olduğunu söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Bakan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dokunulmazlığının kaldırılmasını istemesiyle ilgili ise şunları söyledi:

"Değerlendireceğiz. Başbakanımızın bu konudaki söylemleri kamuoyunda paylaşıldı. Önümüze geldiğinde hep beraber göreceğiz."



DÖ,VD(OE/SS)