Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Denizli İl Danışma Kurulu toplantısında konuşma yaptı. ODTÜ’de yaşanan olaylara değinen Yıldız, bu olayların gittikçe nezih ve temiz hale gelen Türkiye’de çok dikkat çektiğini belirtti. Yıldız, "Ne için dikkat çekti? Acaba bu çatışma ortamını spekülatif, manipülatif ve hatta böyle proaktif bir şekilde, provakatif şekilde de başka illere yayabilir miyiz diye. Arkadaşlar bu ülke kazandığından artık geri dönmeyecektir. Hak ettiği refah seviyesinden, daha geriye gitmeyecektir. Biz buna müsaade etmeyiz" dedi. İnsanların fikirlerini açıklayabileceğini söyleyen Yıldız, "Hem de özgürce söyleyebilirler, anlatabilirler. Rağbet bulan varsa konuşmasına devam edebilir. Ama bunu çatışma yoluyla, bir kısım çirkin olaylar vesilesiyle, yalnızca taş atarak değil, sapanların içine koydukları demir bilyelerle, bu ülkenin güvenliğini sağlamaya çalışan polisimize karşı atarlarsa, kusura bakmayın siz orada demokratik ve özgür bir ifade alanından bahsedemezsiniz. Eli sıkılmış bir yumruk haline gelmiş birisiyle tokalaşamazsınız. Yalnızca kendi üniversite öğrencileriyle beraber değil orada çok hassas olan kardeşlerimiz de var. Bu ülke için çırpınan, yetişmeye gayret eden, yabancı diliyle, okudukları bölümleriyle ODTÜ’nün ekseriyeti bu ülkeye gönül vermiş insanlardır. Onları bunların içerisine katmamak lazım" diye konuştu.

GÖKTÜRK 2 ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Yıldız, Göktürk 2 uydusunun fırlatılmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt verdi. Yıldız, "Göktürk 2 uydusu atılırken, üzerinde bolca müstehzi şekilde alay edenler vardı. Uydunun ne kadarı bizim, tamamı bizim mi acaba, yarısını başkası mı yaptı? Arkadaşlar aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz. Öncelikle adım adım biz bunu nükleerde yaşıyoruz. Bir yerinden başlamadan tamamına eremezsiniz. Tamamını bulmak için siz beklerseniz daha çok beklersiniz. Hiçbir şey yapmadan beklersiniz. O yüzden bu tartışmaların daha ötesindeki büyük resme dikkat etmek lazım. Büyük resim şunu söylüyor: Türkiye büyümesine devam edecek, ekonomisiyle, idaresiyle, bilim dallarıyla değil. Beyniyle, zihniyle, kalbiyle, vicdanıyla, bütün yönleriyle beraber büyüyecek ki obez bir büyüme gerçekleşmesin" dedi.

'ARKADAŞLARIM PİŞMAN'

Konuşmasında üniversite arkadaşlarıyla yaptıkları sohbetleri de anlatan Yıldız, "80 öncesinde üniversitede okurken bizi darp etmeye, dövmeye çalışan arkadaşlarımızla geçen gün oturduk. Bütün mezunların 20'nci, 25'inci yılını kutlayalım diye. Çok pişman olanlar var. Ya ben sana vurmuştum ama niçin vurdum, şimdi kendime izah edemiyorum diyenler var. Bunun bir oyun olduğunu itiraf edenler var. Ben nasıl oyunun içerisinde zeki, çevik ve akıllı birisi olarak bulundum diyenler var. Ben o arkadaşlarıma benzer bir şeyi daha önceleri de yakalamalarını tavsiye ediyorum. Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye vesayetçi rejimlerin, adı ne olursa olsun, ister sivil toplum örgütü, ister asker, ister başka bir kurum ne olursa olsun yalnızca halkın seçtiği TBMM iradesiyle beraber bu ülke yönetilecek. Öyle çok af edersiniz halkın çobandır, cahildir, okumamıştır diyerek horlandığı, bir kenara bırakıldığı ortamlar artık geride kaldı” diye konuştu.

Yıldız, toplantıda İl Yönetimi’nin hazırladığı teşekkür plaketlerini de milletvekillerine ve partililere verdi. Yıldız daha sonra Bayramyeri’nde bulunan Kayserililer Derneği’ni ziyaret etti. Buradan yürüyerek valiliğe gelen Yıldız, bu sırada esnaf ve vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti. Bakan Yıldız, Vali Abdülkadir Demir ile de bir süre görüştü.

BOYUN AĞIRISI İÇİN TEDAVİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın toplantının yanı sıra Denizli’ye boynundaki ağrıyı da termal otelde tedavi ettirmek için geldiği öğrenildi. Yıldız, dün geldiği Denizli’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da daha önce dört gün kaldığı Sarayköy’deki Umut Termal Otel’de boynundaki ağrı için termal terapi yaptırdı. Yıldız, gazetecilerin rahatsızlığıyla ilgili sorularına, "Arkadaşlar benim boynumda ufak bir şey var, hallediyoruz" yanıtını verdi. Yıldız, geceyi otelde geçirdikten sonra yarın Kütahya’ya gidecek.



Osman Nuri BOYACI-Ramazan ÇETİN/DENİZLİ,

ONB,RÇ(İÖ/CK)