Kayseri Valiliği İl Özel İdaresi Sergi Salonu'ndaki bayramlaşmaya katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Taner Yıldız, Vali Şerif Yılmaz ve il yöneticileriyle tek tek bayramlaştı.  Bakan Yıldız, tüm halkın kurban bayramını kutladığını belirtirken, şöyle dedi:

"Milletimizin tarihine baktığımızda birçok badireler atlattığını görüyoruz. Zaman zaman ülkelerin tarihleri ve siyasi uzun dönemli tarihlerinde böyle şeyler olabiliyor. İnşallah biz de bu terörle ilgili badireyi atlatacağız. Kurban bayramındaki sevincimizi, öncelikle şehitlerimizi yüreklerimizde anarak, gazilerimizle birlikte idrak ediyoruz. Tabii ki, terörün sonlandığını hep birlikte göreceğiz. Birlik ve beraberlik içinde milletçe yaşayacağız. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize de minnetlerimizi iletiyorum."

Bakan Yıldız, enerji sektöründe önümüzdeki kasım ve aralık aylarında birçok anlaşmaya imza atacaklarını, nükleer santralin yanı sıra, yerli kömür kaynaklarıyla da ilgili anlaşmaların bu döneme denk geleceğini söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şöyle devam etti:

"Enerji ile ilgili gelişmelerin 'mutfak' dediğimiz çalışmalarını tamamlıyoruz. Kasım ayı içinde anlaşmalar dizisi dönemine girecek bir yapıyı kurguladık. Tabii, nükleer santrallerin yanı sıra yerli kömür santralleri de aynı şekilde. Bunların da yani, kömür santrallerimizin ihalesini kasım- aralık ayında yapacağız. Uluslararası sermayenin global krizinin altında olmasına karşın, Türkiye’ye duyulan güven çerçevesinde bu sermayeyi ülkemize getirdiklerini görüyoruz. Bu ülkemiz adına, siyasi, sürdürebilir istikrar adına seviniyoruz. 2013 yılında da sektörler arasında doğrudan yatırım alan en önemli sektör enerji sektörü olacağına inanıyorum. Türkiye büyüyor, enerji sektörü de aynı paralelde büyüyor."



OE,DÖ(OE/İD)