Hafta sonunu memleketi Kayseri'de geçiren Bakan Yıldız, bugün Ak Parti İl Danışma Kurulu toplantısında partililere hitap etti. Ak Parti'nin iktidarda 10'uncu yılını kutladıklarını belirten Bakan Taner Yıldız, icraatlarını anlattı. Bakan Yıldız, partisinin ülkeye istikrar getirdiği görüşünü savunarak, "Bir CHP milletvekili ki adı bende kalsın, ülkeyi güzel yürütüyorsunuz, bize bu ülkeyi bırakmayın dedi. Bunlar önemli şeyler" dedi.

Türkiye'nin 10 yılda gelirinin, hem nüfusunun hem dış politikada nüfuzunun ve itibarının arttığını kaydeden Bakan Taner Yıldız, bu sürede kendi sakalındaki akların arttığını ancak yüreğindeki ülke sevgisinin azalmadığını söyledi. Bakan Yıldız, sözlerini şöyle sürürdü:

"Siyasette anlayış biçimi arttı. Ben görev seyahatlerimizdeki mil puanlarından kazandığım uçuşları bile, devletteki görevimden dolayı aldığım için kullanmayan biriyim. Kimsenin iftirasına biz, her zaman Allah'a güvenip, halkın destekleriyle oylarıyla buraya geleceğimizi biliyorduk. Her şey matematikle olmuyor. Allah yaptığınız işe bereket koymadan, bir yere varamıyorsunuz. Allah'a her zaman güvendik ve yüce Allah bizi mahcup etmedi. Bunları genel ve yerel seçimlerde de gördük. Biz kültürünü geliştirerek daha büyük işlere başarılara imza atarız. İsimler ve görevler değişir ama bu kervan yürür. Hangi makamda olursanız olun, işinizi doğru yapın. Ülke adına alınan oyların sorumluluğunu taşıyın. O yüzden halka ve hakka güvendik.Bu ülkeyi halkın oylarıyla seçilenler yönetecek ve yürütecek. Ak Partinin 10.yılını doldurduğu bu dönemde daha iyiye gideceğiz. Çıtayı yükselteceğiz."

ÖZAL’IN ZEHİRLENDİĞİ İDDİALARI

Gazetecilerle de görüşen Bakan Taner Yıldız, bir gazetedeki Turgut Özal'ın 4 ayrı zehirle zehirlendiği iddialarıyla ilgili, "Merhum Turğut Özal saygın bir Cumhurbaşkanımızdı. O nedenle bu konudaki açıklamalar konusunda dikkatli olmamız gerekir. Adalet Bakanlığımız ve Adli Tıp Kurumu resmi olarak bir paylaşımda bulunmadığı sürece bu konuya çok dikkatli yaklaşmalıyız. Resmi açıklamaları ben de merakla bekliyorum. Komuoyuna da bunu tavsiye ederim" dedi.

AK PARTİ'DEN 2 ÖĞRETMENE PLAKET

Ak Partinin İl Danışma Kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün lisede resim öğretmeni olan Nurşen Özdamar ile Bakan Taner Yıldız’ın lisedeki din kültürü öğretmeni Ali Kaman’a, 'Öğretmenler Günü' nedeniyle birer plaket verildi.

Öğretmenlerden Nurşen Özdamar, "Öğrencilerimin içinde en vefalısı Abdullah Gül çıktı. Beni, otomobil gönderip Köşk'e aldırdı'' dedi. Plaket alan diğer öğretmen Ali Kaman da, "Taner Yıldız çalışkan ve terbiyeli bir öğrenciydi. Teneffüs aralarında da namaz kılardı’" diye konuştu.