Bugün karayoluyla Ankara'dan Amasya'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti İl Kongresi'ne katıldı. Hamit Kaplan Spor Salonu'nda yapılan kongre öncesi gazetecilerin dün mecliste kabul edilen zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunla ilgili soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin büyüyen gelişen ve özgürlüklerin önünü açan bir ülke olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Bakan Yıldız, "Türkiye artık alışkanlıklarından kurtulmalı. Herkes tercihini rahatlıkla yapabilmeli ve o tercihleri doğrultusunda eğitimini tamamlayabilmelidir. Kimse zorla bir derse girmek zorunda değil. Tercihli dersler üzerinde oluşturulan spekülasyonun, halkımızla daha fazla karşı karşıya gelmek olduğunu muhalefetin bilmesi lazım. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin bunu bilmesi lazım. Türkiye artık eski Türkiye değil" dedi.

"İSTİSMARIN YANINDA BULUNMAYIZ"

Kuran-ı Kerim'in seçmeli ders olmasıyla ilgili bir gazetecinin sorusunu da yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, hiçbir istismarın yanında bulunmayacaklarını ifade ederek, "Bu konuda neyin nasıl yapılacağını değil, neyin nasıl yapılmayacağını tarif eden anlayışın şimdiye kadar birçok istismarın önünü açtığını gördük. Sadece vatandaşlarımızın isteklerinin, özgürlüklerinin, taleplerinin dikkate alınmış olması herhangi bir konuda istismar yapıldığı anlamına gelmez. Tam tersi hakkının yerine teslim edildiği anlamına gelir. Bir hak vardı ve bu hak gasp edilmişti. Bu o hakkın yerine getirilmesi ile alakalı bir durumdur" diye konuştu.

"İRAN'DAN PETROL ALMA İLE LİBYA'DAN ALMANIN FİYAT FARKI OLMAZ"

Petrol fiyatlarıyla ilgili de konuşan Bakan Taner Yıldız, "Bana Libya'dan alacağımız petrolün fiyatının yükseltilip yükseltilmeyeceği ile ilgili sorular soruluyor" diyerek şöyle konuştu:

"Biz 11 ayrı ülkeden ham petrol alıyoruz. Bu  Libya ile beraber 12 olacak. Akdeniz havzasındaki fiyat tek fiyattır. İran'dan almayla Libya'dan alma arasında herhangi bir fiyat farkı olmaz. Maliyete yansıyan herhangi bir konu olmaz."

Gazetecilerin sorularının ardından alkışlarla kongrenin yapılacağı salona giren Bakan Taner Yıldız, burada da bir konuşma yapacak.



ST(İS/AK)