Enerji Bakanı Taner Yıldız, Adıyaman'da önce valiliği ziyaret etti. Bakan Yıldız, Vali Ramazan Sodan’ın makamına geçerek, bir süre kentte yapılan yatırımlar hakkında bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamada bulunan bakan Yıldız, Adıyaman’ın yalnızca kendisine değil, ham petrolüyle bütün ülkeye katkı sağlayacak şekilde üreten bir il olacağını söyledi. Bakan Yıldız, Adıyaman’ın Türkiye’de üretilen petrolün yüzde 20’sini karşıladığını belirterek şunları söyledi:

"Adıyaman’da üretilen 3.6 milyon varilin yıllık değeri 400 milyon dolar civarında. Türkiye’nin toplam ithal ettiği petrolün yanında azımsanabilir ama bizim için önemli ve değerli bir rakamdır. Yaklaşık bin kişi bu alanda istihdam ediliyor. Son 40 yılda açılan 500 kuyudan yaklaşık 190 milyon varil civarında üretim yapıldı. Bugünkü fiyatlarla bunun 20 milyar dolar civarında bir değere karşılık geldiğini bilmemiz lazım. Bu üretimlerimize devam edeceğiz. Sosyal devlet anlayışı içerisinde Adıyaman’a yatırımlar sürecektir.”

ADIYAMAN 68’İNCİ SIRADAN 13’ÜNCÜ SIRAYA YÜKSELDİ

Kamu yatırımlarında Adıyaman’ın son 10 yıl içerisinde 68’inci sıradan 13’üncü sıra kadar yükseldiğini ifade eden bakan Yıldız, “Adıyaman’da gözle görülür ciddi bir değişiklik gördüm. Büyüyen, ilerleyen ve gelişen Türkiye’nin tabii ki büyümeyen, ilerlemeyen ve gelişmeyen Adıyaman’ı olmaz. Bu bir ahenk, topyekun bir ahenk meselesi. O yüzden belki de Türkiye’nin ortalamasında daha hızlı büyüyen bir Adıyaman ilini görüyorum” diye konuştu.

Gazeteciler Haziran ayından itibaren ham petrole yüzde 25 zam gelmesinin sorusunu bakan Yıldız’a hatırlatılması üzerine Yıldız, bu sorunun nedenin bölgedeki ülkelerdeki siyasi istikrarsızlık, tedirginlik ve ürkekliğin neden olduğunu söyledi. Valililik ziyaretini tamamlayan bakan Yıldız’a kahve fincanı ile üzerine ‘Taner Yıldız’ ve ‘TPAO Adıyamanspor’ yazan forma hediye edildi.

Bakan Yıldız, ziyaretti kapsamında AK Parti il teşkilatıyla bir araya geldikten sonra İl Koordinasyonu Kurulu Toplantısında sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile kurum amirleriyle bir araya gelecek.



FB(AAA)