Kütahya'ya giden bakan Binali Yıldırım ilk olarak beraberinde Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ak Parti Kütahya milletvekilleri İdris Bal ve Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte Altıntaş ilçesinde yapımı devam eden Zafer Bölgesel Havaalanı'nın incelemede bulundu. Havaalanından Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerinin yararlanacağını belirten Binali Yıldırım, "Bölgesel havaalanı 3 buçuk milyon metre karelik alan üzerine yapılıyor. Yap-işlet-devret modeliyle bütçeye kaynak koymadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz" dedi.

47 KİLOMETRELİK YOL

Bakan Binali Yıldırım 2013 yılında tamamlanmasının planlanan Zafer Havaalanı'nın bu yılın 29 Ekim tarihinde hizmete gireceğini açıkladı. Açılış tarihinin bir yıl önce olmasının bölge ekonomisine olumlu katkı sağlayacağını söyleyen Bakan Yıldırım şöyle konuştu: "Antalya, İstanbul, İzmir, Ankara, Bodrum, Milas'taki havaalanlarına terminal ilavesi şeklinde yap-işlet modeliyle gerçekleştirildi. Zafer Bölgesel Havaalanı'nda bir ilki başardık. 3 buçuk milyon metre kare yeşil arazi üzerinde her şey dahil yap-işlet-devret modeliyle bütçeye kaynak koymadan bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Aslında bu projeyle bir başka güzel iş daha yapıyoruz. Altıntaş üzerinden Kütahya-Uşak yolunu da kısaltmış oluyoruz. Yani bir taşla iki kuş vuruyoruz. Kütahya-Uşak yolu, havaalanıyla eş zamanlı olarak hizmete girecek. O yol az bir şey değil. Uzunluğu 47 kilometre. Maliyeti de havaalanının maliyeti kadar."

Bakan Yıldırım havaalanı inşaatındaki incelemesinin ardından Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile bir süre makamında sohbet etti. Ak Parti il Başkanlığı'nı da ziyaret eden Binali Yıldırım daha sonra Sera Kütahya Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

BİR ZAMANLAR IMF'YE EL AÇAN TÜRKİYE, ŞİMDİ ONA DESTEK VERİYOR

Alışveriş Merkezinin açılış töreninde konuşan Binali Yıldırım "Bir zamanlar IMF'ye el açan Türkiye şimdi ona destek veriyor. Bu nasıl oldu, halkımızın duası ile" dedi. Bakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin günümüzde gerçekleştirdiği projelerin Dünyanın hiçbir ülkesinde yapılamadığını, diğer ülkelerin krizlerle başa çıkmanın yollarını aradığını söyledi. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Marmaray Projesi bir dünya markası. İzmit-İstanbul otoyolu İzmit geçiş köprüsü dünyanın 3'ncü büyük köprüsü. Tüp geçit, İstanbul havaalanı. Bu projeler saymakla bitmez. Şu bahsettiğim birkaç proje, 60-70 katrilyonluk projelerdir. Türkiye eskiden bir milyon dolar bulmak için kapı kapı dolaşırken bugün dara düşen ülkelere 5 milyon borç veriyor, kredi veriyor. İşte Türkiye'nin geldiği nokta budur. IMF'ye el açan Türkiye, IMF'ye 5 katrilyon destek veren Türkiye haline geldi. Nasıl geldi? Vatandaşımızın duası, desteği ve güveniyle geldi."

 BU DA GEÇECEK

Binali Yıldırım, konuşmasında İzmir'deki terörist saldırıda şehit düşen erin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilediğini söyledi. Kendilerinin bu millete hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden bakan Yıldırım şunları kaydetti: "İsterseniz Şırnak'a, Hakkari'ye havaalanı yapılmasını engelleyin. Iğdır Havaalanı'nı, Bingöl Havaalanı'nı engellemeye çalıştınız. Hakkari-Van karayolunun yapımını engellemeye çalıştınız, defalarca kundakladınız. Ne yaparsanız yapın, bu milletin istiklal ve istikbal mücadelesini, bu milletin refahını, birliğini, beraberliğini bozmaya asla ve asla sizin de gücünüz yetmez, efendilerinizin de gücü yetmez. Bu millet çok büyük badirelerden geçti. Bu millet çok büyük sınavlar verdi. Bu da geçecek. Bu çıkmaz sokakta gidenlere diyoruz ki bu millet, bu ülke için söyleyeceğiniz bir çift laf, bir fikriniz varsa bırakın silahı, bırakın masum insanları çocukları öldürmeyi. Gelin fikrinizi söyleyin, bu ülkenin geleceği, refahı için bizim de söyleyecek bir sözümüz var deyin."

 

OK (EK/RT)