Bakan Binali Yıldırım, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, MHP Milletvekili Bahattin Şeker, Osmaneli Kaymakamı Ali Ada, Osmaneli Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile birlikte YHT hattında incelemelerde bulunduktan sonra şantiyede düzenlenen toplantıya katıldı. Ankara'yı İstanbul'a bağlayacak YHT hattı projesinin tamamlanmasına 14 ayın kaldığını söyleyen Bakan Yıldırım, bu nedenle aksama ve gecikmeye tahammüllerinin olmadığını kaydetti. Yapılan tenkitleri de eleştiren Yıldırım, "Hiçbir şey yapmayanların yaptığı en güzel iş başkasını tenkit etmektir. Önemli olan iş yapıp, ortaya bir eser koymaktır. Biz eser yaparak geliyoruz. Dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere dönüştürerek geliyoruz" diye konuştu.

İNÖNÜ-GEBZE HATTI ÖNÜMÜZDEKİ NİSAN'DA BİTECEK

Ankara-İstanbul arasının demiryolları içinde coğrafyası en zor olan bölüm olduğunu, özellikle Bilecik bölgesinde demiryolu hattı için tüneller açıldığını belirten Binali Yıldırım şunları söyledi: "Bu bölgenin arazi yapısı da çok gevşek. Tünellerin açılmasında, viyadüklerin konulmasında sıvılaşma riski, heyelanlaşma riski fazla olduğu için bizi biraz oyalıyor. Ama elimizdeki coğrafya bu. Bu coğrafyayı değiştiremeyeceğimize göre, coğrafyayı fazla örselemeden, onunla zıtlaşmadan paralel giderek bu işi bitirmek gerekir. Önümüzdeki takvim sıkışıyor. Yaklaşık 14 ay var. 14 ay içinde hiçbir gecikme ve aksaklıklar, tolore edecek bir zamanımız yok. Üst yapıcıya alt yapıcının işlerini vaktinde teslim etmesi önemli, üst yapı gerekli zaman içinde işini bitirip testler için yeterince zaman kalması önemli. Bunların hepsini belirli bir plan dahilinde koordine ederek, birbirleriyle bugün bu çalışma gerçekleştirilebilirse, idare yüklenici proje firması zannediyorum bir sorun yaşamayacağız. Özetle projenin bundan sonraki sürecin dinamik zamanında bitirilmesi için hayati öneme sahip. Onun için bu çalışma yöntemini bundan sonra uygulayacağız. Bundan sonra tabii Köseköy-Gebze bölümü var. O da 54 kilometredir. O şantiyeye de gideceğiz. İnönü-Eskişehir 30 kilometre. O bitti, orası hazır. Şimdi çalıştığım kesim İnönü'den Gebze'ye kadar. Bu kesimin tamamında çalışıyoruz. Buradaki çalışmaları da önümüzdeki Nisan ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz."

RÜYASINDA MI GÖRMÜŞ?

Bir gazetecinin Bilecik eski milletvekillerinden bir kişinin tünellerde çökme olabileceğini daha önceden söylediğini hatırlatması üzerine Bakan Yıldırım, "Nasıl biliyormuş, rüyasında mı görmüş? İstihareye mi yatmış? Geçin bunları. Bunlar teknik konular. Yapılan işi tenkit etmek en kolay iştir. Hiçbir şey yapmayanların yaptığı en güzel iş başkasını tenkit etmektir. Önemli olan iş yapıp, ortaya bir eser koymaktır. Biz eser yaparak geliyoruz. Biz öyle karavana iş yapmıyoruz. Hiçbir şey yapmazsak ne 'tünel çöktü' dersiniz, ne 'iş gecikti' dersiniz, ne de 'tren kaza yaptı' dersiniz. Hiçbir şey demezsiniz. Böyle mi yapalım? Böyle bir şey yapmayı kimse bizden beklemesin. Biz hizmet yapacağız. Vatandaşın hayatını kolaylaştıracağız. Zaman zaman sorunlar yaşanabilir. İş yapıyorsanız sıkıntılar da yaşarsınız. Önemli olan sorunları çözerek iş yapmaya devam etmektir. Biz bunu yapıyoruz" dedi.

 

CE (EK/RT)