Türkiye Haber-İş Sendikası'nın 50'nci Yıl Kutlama Programı'nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, genç ve dinamik nüfusun her zaman bir ülkenin geleceği olduğunu belirtti. Bakan Yıldırım, "Başbakanımız boşuna 'üç çocuk yapın' demiyor. Bu bir fantezi değil. Bu bir duygusal yaklaşım değil. Bugün gelişmiş ülkeler iş gücü bulamıyor. Geri gitmeye başladılar. Hindistan'ın sırası değişti ve Japonya'nın önüne geçti. Nüfus her şeyden daha büyük zenginliktir. Tabi yerli yerinde sevk edebilirseniz, onları geleceğe hazırlayabilirsiniz" dedi.

Türkiye'nin 30 yıldır terör belasını çektiğini ve terörü, ayrımcılığı pompalayanlar olduğunu belirten Yıldırım, “Kimse boşuna heveslenmesin. Bu ülke öyle kolay elde edilmedi. Bu topraklar üzerine gelen nice milletler, nice devletler var. Hepsi bir bir yok olmuş gitmiş ama en zor şartlarda bile kimsenin boyunduruğu altına girmemiş tek ulus var: O da Türk milletidir. Bu milletin üzerine oyun kurmaya çalışanlar bir kez değil, on sefer düşünmelidir" diye konuştu.

HERKESE İNAT HAVALİMANI YAPACAĞIZ

Terörle mücadelenin artarak devam edeceğini anlatan Bakan Yıldırım, masum insanları korkutan, öldüren eli silahlı katilleri kimsenin şirin göstermeye çalışmamasını istedi. Hakkari'ye, Yüksekova'ya havalimanı yaptıklarını, ancak şantiyenin basılarak iş makinelerinin yakıldığını hatırlatan Bakan Yıldırım, "Onlara inat oraya da havalimanını dikeceğiz. Şırnak'a da dikeceğiz, Bingöl'e de dikeceğiz. Bu ülkenin her karış toprağına ay yıldızlı bayrağı dikeceğiz" dedi.

BAKANA DOMİNİK KEHRİBARI TESPİH

Konuşmaların ardından Haber-İş Genel Başkanı Veli Solak, Bakan Yıldırım'a teşekkür plaketi takdim etti, Dominik kehribarından yapılan tespih hediye etti. Tespihi özel yaptırdığını anlatan Başkan Solak, Bakan Yıldırım'a "Siz ağabey bakansınız" dedi. Başkan Solak'ın kehribar taşının insanı sakinleştirici özelliği olduğunu söylemesi üzerine Bakan Yıldırım, "Genel başkan konuşmamdan etkilendi ve sert buldu galiba" diye espri yaptı. Plaket töreninin ardından Bakan Yıldırım, Kemer'den ayrıldı.