Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde yapımı süren Ordu-Giresun Havaalanı İnşaat şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ilk olarak şantiye yetkililerinden bilgi aldı. Bakan Yıldırım, "Bu işin ne kadar çetin ve zahmetli olduğunu burada da görüyorsunuz ama biraz da Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu görüyorsunuz. Eskiden bu güçler hayal bile edilemezdi. Artık Kanal İstanbul'u yapıyoruz, havaalanları yaptık. Memleketimize son 10 senede sağlanan güven ve istikrarın sonucu bütün bu işler oluyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu-Giresun illerinin ortak kullanacağı havaalanının Türkiye'de bir ilk olacağının altını çizerek, "Ordu ve Giresun illerinde deniz üzerine dolgu yapmak üzere ilk havaalanı olma özelliğine sahip. Gördüğünüz gibi Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı önemli bir çalışma yapılıyor. 30 milyon ton dolgu sadece var. O bakımdan proje zor ve pahalı bir proje, ama konu insan olunca, insana hizmet olunca biz bunları önemsemiyoruz. Yıllardan beri de bölgenin dillere destan olmuş bir projedir. Nihayet bölgemizin insanının bu özlemini giderecek adımı attık" dedi.

528 İŞ GÜNÜNDE BİTECEK

Geçen yıl 22 Temmuz'da havaalanının temelini attıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, "528 iş gününde bitecek. Yanlış olmasın, onun esprisi ne? 52 Ordu plakası-28 Giresun plakası. 2'si ortak, 5 bir tarafta, 8 bir tarafta oldu 528. Temel atarken öyle ani gelişti hesabı orada yaptık. Herkes de razı oldu. Şimdi onun takipçisiyiz. İçişleri Bakanımızın da, İdris Bey'in de bileti var 528'nci günü. Tüm gayretimiz onun bileti yanmasın diye. Yoksa cepten ödeyeceğiz" diye konuştu.

Bakan Yıldırım, isim konusundaki tartışmalara ise son kararı Ordu ve Giresunluların vermesini istedi. Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz havaalanını yapalım da iş isme kalsın. Şimdiden isim derdine, tasasına düşmeye lüzum yok. En güzel bir isim bulunur. Bunun için bir site açın. Sosyal paylaşım sitesi. Oraya herkes görüşlerini iletsin. Sonunda ortak bir noktada buluşulur."

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, incelemeleri sırasında bir kamyonun direksiyonuna geçerek, kasasındaki dolgu malzemesini denize boşalttı. Yıldırım, bir süre kullandığı kamyonu daha sonra şoföre teslim ettikten sonra karayoluyla Trabzon'a hareket etti.