Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Birliği Derneği tarafından havuz düğün salonu'nda düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Bakan Yıldırım'a içli köfte, patlıcan dolması, kebap, aşure ikram edildi. Bakan Yıldırım, Anadolu Birliği Derneği'nin doğu ile batıyı biraraya getirme ülkemize ekilmeye çalışan nifak tohumlarını yok etme hareketi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"14 Doğu ve Güneydoğu illerinden derneklerinin biraya gelip oluşturduğu bir birlik. Arkalarında on binler var. Anadolu Birliği İzmir'in çok önemli sivil toplum kuruluşu önemi sadece 14 ilden İzmir'e gelip yerleşen İzmirliler olması değil, vermeye çalıştıkları mesajdır. O mesaj 75 milyonun birliği beraberliği ve kardeşliğidir. Bu mesajı İzmir'de veriyor olmanın farklı bir anlamı vardır. İzmir Cumhuriyet'in çağdaş yüzüdür. Ülkemizde bağımsızlığımızın ilan edildiği genç Cumhuriyet'imizin temellerinin atıldığı bu güzel şehrimizde Anadolu'nun her tarafından gelecek istikbal için çocuklarımızın geleceği için biraraya geldik. 60'lı yılların sonundan itibaren gurbet yolculuğu başladı ve hızlandı. Şehirlerde Anadolu dernekleri çığ gibi büyümeye başladı. Amaç çok basit ve anlamlı. O dönemlerde devletimiz belediyelerimiz merkezi yönetimlerimiz vatandaşın işini ihtiyacını görmek için eli Anadolu'nun ücra köşelerine ulaşamıyordu. Dernekler köye cami, fırın, köy odası, kanalizasyon yaptırmak su getirmek için biraraya geliyordu. Bugün artık birçok hizmet imece usulü yapılmaya ihtiyaç kalmadan milletin sağladığı kaynaklarla yapılır hale geldi. Bize düşen yapmamız gereken ülkemizin birliğini beraberliği kardeşliği için çalışmaktır. Anadolu Birliği Derneği de bunun önceliğini yapıyor. Bu doğu ile batıyı bir araya getirme ülkemize ekilmeye çalışan nifak tohumlarını yok etme hareketidir. Sizi tebrik ediyorum."

Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koçali Al, 2012 yılının İzmir'e katkı koyanlar ödülünü otoyol, Çandarlı Limanı, havalimanı, 8 milyar dolarla en büyük ödülü Bakan Yıldırım'a verdi. Al, İzmir Valisi Cahit Kıraç ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da plaket verdi.

ED(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)