Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, partisinin Bayraklı İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Binanın birinci kattaki balkonundan yaklaşık 300 partiliye seslenen Yıldırım, 1650 yatak kapasiteli hastane sözünü bir kez daha vererek, Haziran'da ihaleye çıkılacağını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

"İlk müjdeyi veriyorum. Seçimden önce dedim ki, Bayraklı yeni ilçe oldu. Bayraklı'nın ihtiyaçları var. İzmir'in de ihtiyaçları var ama Bayraklı'nın ihtiyaçları öncelikli. İzmir'in en büyük hastanesini, şehir hastanesini Bayraklı'ya yapacağız. 1650 yataklı Bayraklı şehir hastanesinin ihalesini Haziran'da yapıyoruz. İzmir EXPO'ya hazırlanıyor. EXPO'nun konusu 'Herkes için sağlık.' Sağlık hizmetini 75 milyonun ayağına götüreceksiniz. İnsanlar kolay unutuyor. İlaç almak için sabaha kadar sıra beklediğimiz, eczaneleri dolaştığımız günleri çabuk unuttuk. Dünyanın en kapsamlı sağlık hizmetini veren, sağlık dönüşümünü gerçekleştiren ülkenin adı Türkiye'dir. Bu bir ilçe ziyaretidir, miting değil ama beni gururlandırdınız. Milletvekillerimizi ve bizi ihya ettiniz. Bu sevgi böyle devam ettiği sürece bizi kimse yıkamaz."

 Bakan Yıldırım, partinin kiralanan 70 metrekarelik ek dairesini de hizmete açtı. Bu sırada bir partilinin emzikli çocuğunu kucağına alıp öptü.



Elif DEMİRCİ/İZMİR,