Elazığ programının ardından DHMİ’ye ait özel uçakla, Erzincan’a gelen Bakan Binali Yıldırım’ı Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, çok sayıda partili ve vatandaş karşıladı. Bakan Yıldırım buradan PTT Hizmet Binası'nın açılış programına geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural 2002 yılında eğitim verdiği kişi sayısının bin 900 iken 2011 yılında 69 bin kişiye ulaştıklarını belirterek, "Biz bunları yaparken eğitim merkezlerini de yapmak durumundayız. Türkiye'de de 3 yerde eğitim merkezimiz var. Birinide Erzincan'da yaptık. Bugünde açılışını gerçekleştireceğiz. Bu eğitim merkezimiz 2011 yılının sonunda eğitime başladı. Burada 750 kişilik bir gurupta eğitim aldı. Eğitim merkezimiz 60 yatak kapasiteli ve 5 öğretim görevlisi ile eğitim sunmakta. Yılın her mevsiminde, her ayında eğitim sunulacak bir mekanizmayı burada ürettik" dedi. 
PTT’nin 1,5 asırdan fazla geçmişi olan bir kuruluş olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, "1995'den itibaren PTT’nin aslında 'TT’si gitti. Sadece 'P' kaldı. Ama asırlık bir isim olduğu için muhafaza ediyoruz. Telekom, telefon tesis gibi hizmetler PTT ile yolunu ayırdı. PTT’miz tek mektup ile baş başa kaldı. Mektupla da bu büyük kuruluş dönmüyordu. Onun için bir şeyler yapmak gerekiyordu. Aksi halde PTT 1,5 asırlık kuruluş varlığını sona erdirmek durumuyla karşı karşıyaydı. Göreve geldiğimizde dedik ki 40 bin noktada hizmeti olan Türkiye’nin doğusunu, batısını, kuzeyini, güneyini kuşatan asırlık kuruluşun göz göre göre erimesine izin veremeyiz. PTT kendine yeni bir çıkış yolu bulması lazım onun için yeniden yapılanması değişim dönüşüm sürecini başlattık. PTT posta dünyasına lojistiği ve bankacılığı kendine hedef olarak seçti . Bugün zarar noktasında olan PTT kar eden daha fazla hizmet üreten, daha fazla hizmet ile daha fazla insanımıza ulaşan gözde bir kuruluş haline geldi. Bunu personel sayısını artırarak değil, şirketlere daha fazla para vererek değil, insan ile başardık. Bu başarının arkasında 30 bin PTT çalışanı var" diye konuştu. 
Kilometrelerce laf edip bir arpa boyu yol yapmayanlardan değil, kilometrelerce yol yapıp bir arpa boyu laf söyleyenlerden olduklarına işaret eden Binali Yıldırım sözlerini şöyle devam etti:
"Sadece Erzincan’a değil 75 milyonun yaşadığı 780 bin kilometrelik vatan toprağının her köşesinde hizmetlerimiz yükseliyor. Yollarıyla, havaalanlarıyla. Daha geçen hafta Iğdır’da Sayın Başbakanımız havaalanı açılışı yaptı. Elazığ'da da çok güzel bir havalimanı oluştu. Şırnak’a, Yüksekova'ya havaalanı yapıyoruz. Teröristlerin şantiyeleri basıp, makineleri yakıp, çalışanları tehdit etmelerine rağmen yapıyoruz. Ne yaparsa yapsınlar ışık göründü."
Erzincan Üniversitesi yerleşkesini ziyaret ederek programına devam eden Bakan Binali Yıldırım, çevre düzenlemesi devam eden refüjde işçilerle sohbet edip tırmık çekti. 
İFTAR PROGRAMINA KATILDI
Bakan Binali Yıldırım, daha sonra Valilik ve belediyenin birlikte organize ettiği iftar programına katıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programında bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, "İstiyoruz ki İstanbul’da ne varsa Hakkari’de de o olsun. İnterneti ile, bölünmüş yolları ile, havaalanları ile, hastaneleri ile okulları toplu konutları ile insanımızın yaşam kalitesini arttıracak, hayatını kolaylaştıracak her türlü hizmeti her yere, bu ülkenin ay yıldızlı bayrağının dalgalandığı her vatan toprağına eksiksiz götürmemiz lazım. Bunu başardığımız anda evel Allah ülkemiz bu terör belasından da kurtulacak. Şimdi bakıyorum. Biz Bingöl havaalanını bir an önce bitirelim diye uğraşırken, teröristler şantiyeleri basıyorlar, makineleri yakıyorlar, işçileri tehdit ediyorlar, silah çekiyorlar. Niye yapıyorlar bunu? 'Aman oraya havaalanı yapılmasın, oralar gelişmesin oralara yoksulluk, yoksunluk devam etsin. Bizde bunu sömürmeye, kurduğumuz o kirli tezgahı işletmeye devam edelim' Yağma yok. Ülkemizi, doğu ile batıyı birleştireceğiz. İnsanlarımızı nasıl bu ülkede bin yıldan beri kardeşçe yaşıyorsa bundan sonrada fitne tohumlarını, ayrılık tohumlarını eken bu mihraklara geçit vermeyeceğiz. Bunu birlikte başaracağız" dedi. 
RD(KS/SSA)