Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Tokat'ta yapımı tamamlanan çevre yolunu açtı.

Sinop'taki ziyaretlerin ardından havayolu ile Tokat'a gelen Bakan Binali Yıldırım'ı, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel ve kent protokolü karşıladı. Bakan Yıldırım daha sonra, ilk projesi 1980 yılında hazırlanan ve 2004 yılında yapımına yeniden başlanan Tokat çevreyolunun açılışı için düzenlenen programa katıldı. Burada konuşan Yıldırım, "Çevre yolunun gecikmesinin arkasında sadece geçmiş dönemlerde söz verilip kaynak ayrılmaması yatmıyor. Aynı zamanda biz göreve geldiğimizde dedik ki, 'Bu yolu artık geciktirmenin bir manası yok' Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Valilerimiz ile kafa kafaya verdik. Bu yolu mutlaka bitirelim dedik. Ama burada küçük bir sitemim var. O da yol üzerinde bazı kamulaştırmalarda maalesef bir çok Tokatlı hemşehrimiz yardımcı oldu, ama bir iki arkadaşımız bize yardımcı olmadı. 300 metre 500 metre bir iki yer için yıllarca uğraşmak zorunda kaldık. Bu yol 3 yıl öncede bitirebilirdi. Açık konuşuyorum, bu nedenle 3 yıllık gecikmemiz var. Yolu biz niçin yapıyoruz, yolu insanlar için yapıyoruz. Yolu ülkemizin kalkınması için yapıyoruz" dedi.

'80 YILDA YAPILANIN 2.5 KATINI YAPTIK'

Son 10 yılda Türkiye'de 16 bin 200 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyleyen Bakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ne anlama geliyor? 80 yılda Türkiye'nin yaptığı bölünmüş yolun miktarı sadece 6 bin 100 kilometredir. 10 yıl üzerine buna 16 bin 200 kilometre ilave yapmak ne anlama geldiğini sizin takdirinize sunuyorum. 2.5 kat, 80 yılda yapılanın tam 2.5 katını yaptık, insanımızın hizmetine sunduk. Türkiye'yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık."

Bakan Yıldırım daha açılış kurdelesini keserek kendi kullandığı araçla çevre yolunu gezdi. Bakan Yıldırım'ın kentteki ziyaretleri sürüyor.



Mustafa TURAPOĞLU-Fatih YILMAZ/TOKAT,-