Havayoluyla Kars’a gelen ve dün geceyi DSİ misafirhanesinde geçiren Bakan Binali Yıldırım, bugün AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar ile birlikte Anadolu Lisesi’nin açılışını yapmak için Kağızman İlçesi’ne hareket etti. Kağızman girişinde uzun otomobil konvoyuyla karşılanan Bakan Yıldırım, ilçe merkezinde yoğun ilgiyle karşılaştı. Davul- zurnalı, halaylı coşkuyu gören Bakan Yıldırım makam otomobilinden inerek Kağızman sokaklarında vatandaşlarla birlikte yürüdü. Vatandaşların sorunlarını dinleyen, uzatılan notları alan, önüne çıkan herkesle tokalaşan, kurban kesilmesine izin vermeyen Bakan Yıldırım, ağlayarak derdini anlatanları da sarılarak teselli etti.

Kağızman Anadolu Lisesi'nin açılışı için bahçeye giren Bakan Yıldırım, öğrencilerin sevgi seliyle karşılaştı. Islık ve alkışla sevinç gösterisi yapan öğrencilerle tek tek tokalaşan ve avuçlarını birleştiren Bakan Yıldırım, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERZURUMLU VE KARSLI'NIN 3G AÇILIMI

"İlgi gayet güzel. Kağızman'da hava da iyi, heyecan da iyi. Biz iletişimde 3G'yi getirdik ama Erzurumlu, Karslı hemşehrilerimiz 3G'de yeni bir açılım yapmış; 'Gar, gış, gıyamet' buranın bir başka zenginliği" diyen Bakan Yıldırım, karakışta 5 bin karayolu personelinin, 5 bin 500 makine ve techizatla 7 gün 24 saat işbaşında olduğunu bildirdi.

Protokol konuşmalarından sonra kürsüye gelen Bakan Yıldırım, AK Parti hükümetinin 10 yıllık dönemdeki yatırımlarından söz etti. Bakan Yıldırım, burada da 3G açılımına değinerek şöyle konuştu:

"Kağızman’ın havası güzel ve sıcak. Güneş içimizi ısıtıyor. Bundan da ziyade bu kadar güzel insanların karşısında zaten soğuk bize vız gelir. Biz memlekete 3G’yi getirdik. 3G demek iletişimde son nokta demek. Bizim insanımız esprileri ve kıvrak zekasıyla güzel şeyler buluyor. Buraya gelirken bir hemşehrimiz sosyal paylaşım sitesine şöyle bir mesaj atmış: 'Bakanım müjde! Kars’a, Erzurum’a 3G geldi…' Ya dedik ki; kardeşim biz 3G’yi 2008 yılının sonunda getirdik. Nereden çıktı bu şimdi? Bir daha baktım parantez içinde 3G'ye. Gar (kar), gış (kış), gıyamet (kıyamet). Peki gar, gış, gıyamet olunca biz buralara gelmeyecek miyiz? Yollar açılmayacak mı? Elbette açılacak. Vatanımızın her karış toprağında, insanımızın var olduğu her yerde, ay- yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı her vatan köşesine kışın da gideceğiz, yazın da."

FATİH PROJESİ HAYIRLI OLSUN

Bakan Yıldırım konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte Kağızman Anadolu Lisesi’nin açılış kurdelesini kesti ve daha sonra okulu gezdi. Sınıflarda akıllı tahtaları inceleyen Bakan Yıldırım, sol eliyle 'Fatih Projesi Hayırlı Olsun' yazdı. Sınıflarda kullanılan bilgisayarları da inceleyen Bakan Yıldırım, salona giderek Kağızman’ın yöresel ürünlerinden hazırlanan ikramlardan tattı.

Bakan Yıldırım, Kağızman elması, pestil gibi ürünlerden gazetecilere de verdi. Açılıştan sonra Bakan Yıldırım, yine sevgi gösterisiyle Kars’a uğurlandı.



BA(KS/SS)