Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, çağrı merkezi açılışında operatör yerine geçince telefondaki şahısla aralarında ilginç diyaloglar yaşandı. Bakan Yıldırım, vatandaşla aralarında geçen konuşmayı anlatınca herkesi kahkahaya boğdu.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars ziyaretinde ilk olarak Uluslararası Standartlarda inşa edilen yeni Kars Havalimanı Terminal binasına giderek incelemelerde bulundu. Ardından Valilik Binası’na geçen Bakan Yıldırım, Vali Eyüp Tepe’den brifing aldı. Kars Kafkas Üniversitesi’nde bu yıl açılan İlahiyat Fakültesi içinde bir hayırsever vatandaşın yurt yaptıracağı müjdesini de veren Bakan Yıldırım, buradan Kars Belediyesine geçti. Ulaştırma Bakanı burada da Belediye’nin yapmış oluğu hizmetleri Başkan Nevzat Boşkuş'dan dinledi. Belediye binasındaki ulaşım teknolojisi olan Çağrı Merkezi’nin de açılışını yapan Bakan Yıldırım, çağrı merkezlerinin gerek iş istihdamında, gerekse hizmet bakımından çok önemli olduğuna değindi. Yıldırım açılışını yaptığı çağrı merkezinde gezisi esnasında bir çağrı operatörünün yerine geçerek müşteriyle görüşmesi renkli dakikalara sahne oldu. Sivas’tan bir müşteriyle bakan olduğunu söylemeden konuşan Bakan Yıldırım, müşteriden gelen tepkiye dakikalarca güldü ve etrafındakileri kahkahaya boğdu.

İŞTE BAKAN YILDIRIM İLE SİVASLI VATANDAŞIN KONUŞMALARI:

Alo, iyi günler. Barış beyle mi görüşüyorum? Binali Yıldırım ben. Nasılsınız, iyi misiniz? Tanımana gerek yok, bende senin gibi bir vatandaşım. Ne için mi arıyorum? Biz Digitürk çözüm ortağı olarak IQ hizmeti veriyoruz. Bu hizmet hakkında bilginiz var mı Barış bey? Digitürk var mı evde. Tamam varsa bu da onun yeni bir hizmeti. Ne yapıyorsunuz bu hizmetle beraber? Yani yayınları mesela evde izleyeceğiniz bir haber var, bir maç var, film var veya dizi var iştesiniz ve izleyemiyorsunuz. Makineyi kuruyorsun gitmeden, eve dönünce de onları açıyorsun ve hiç başlamamış gibi seyrediyorsun. Eyvah! Doğru doğru. Nasıl? Aaa bir dakika ya bak bak bir sürprizim var, başka bir şey diyeceğim. Şimdi birader kızma bak ben Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım. Böyle bir çağrı merkezi açılışı yapıyoruz, size bir sürpriz yapalım dedik. Burada asıl görevli olana vereyim, sen iyi tahmin ettin, orada daha akıcı konuşan bayan eleman yok mu derken. Ben ondan rica ettim Barış beye sürpriz yapalım diye ama sen de bozuldun bize ne yapacağız. Memleket neresi? Sivas’ın neresinden, Koyulhisar mı? Yav Koyulhisar Giresun’un değil mi? Sivas Sivas. Koyulhisar’ı iyi bilirim Karahisar’ın aşağısında. Bende Refahiyeliyim Refahiyeli. Nasılsın, iyisin? Ne iş yapıyorsunuz? Kuaförsünüz. Tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. Sizi Kars’tan aradık. Bu çağrı merkezinde 100 pırıl pırıl gencimiz çalışıyor. Böyle hem hizmet ediyorlar, hem de iş yapıyorlar. Biz de buranın açılışını yaptık ve siz rastladınız, sizinle tanışma fırsatı bulduk. Şimdi sizi yetkiliye veriyorum.

BAKAN YILDIRIM DAHA SONRA BU KONUŞMALARI KARŞISINDA VATANDAŞIN NE CEVAP VERDİĞİNİ DE ŞU SÖZLERLE ANLATTI:

Kardeşim diyor ne diyorsun? Ne yorgun yorgun konuşuyorsun, yokuşa saran kamyonlar gibi. Böyle diyor, akıcı, güzel konuşan bir bayan yok mu? Bula bula seni mi buldular. Yemediğimiz laf kalmadı.



BA (KS/RT)