Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sinop Demirci Köyü Balıkçı Barınağı'nın açılış törenine katıldı. Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Vali Ahmet Cengiz, AK Parti  ve CHP Sinop miletvekilleri de açılışa katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, kente yapılan hizmetlerden söz ederek, balıkçı barınağı hakkında bilgi verdi. Göreve geldiklerinde başlamış ancak taş konulmamış 96 tane balıkçı barınağı olduğunu dile getiren Bakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Ne zaman başlamış, 1992 ile 1997 arasında. 'Bir hesap yapın getirin' dedim. 'Efendim bu ödeneklerle bu barınaklar 42 yılda biter' dediler. Düşünebiliyor musunuz memleketin halini? Bu kadar hesapsız kitapsız iş olur mu? 42 yıl kim bekleyecek? Bırakın 42 yılı balıkçı denizde 42 dakikada bile kalamaz. Barınacağı denizin amansız dalgalarda fırtınalarda sığınacağı bir yer olması lazım. Hemen önceliklerimizi değiştirdik. Dedik ki, bir kere önce yüzde 50'ye yakın olanları bitireceğiz. Sonra yüzde 30, yüzde 10 ve sonra tamamen. Nihayet bugün 216 tane balıkçı barınağı bitirdik. Balıkçı barınaklarına yenisi, tamir edileni, bakımıyla birlikte 750 milyon TL bir harcama yaptık. 600 milyon TL yeni barınaklar, 150 milyon TL'de mevcutların bakımı ve idamesi için."

Bütün bunları yaptıktan sonra yok olmaya yüz tutmuş balıkçılığı da yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de eğer yakıttan ÖTV'yi kaldırmasaydık, değerli reisler, siz bırakın balık tutmayı şu limandan dışarı çıkamazdınız. 2004'ten beri ÖTV'yi kaldırdık. Yakıtı ucuzlatık ki balıkçılarımız hayatta kalsın. Bu sayede balık ihracatımız artıyor. 2011 sonunda 662 bin ton ihracat gerçekleştirdik. Türkiye'nin potansiyeli bu değil. Kara hudutlarımızın uzunluğu 2 bin 700 km. Deniz sahillerimizin uzunluğu ise 8 bin 484 km. Tam üç kat fazla. Ama maaselef, yanlış avlanmaktan, bilinçsiz avlanmaktan yasakları ihmal etmekten dolayı bazı balık nesilleri gittikçe azalıyor, yok olmaya yüz tutuyor. Burada benim balıkçılardan özellikle istiramım olacak. Bu denizler bize Allah'ın bahşettiği ortak bir mirastır. Buralardan çok daha uzun süreli yararlanmak için mutlaka tarlamız gibi bostanımız, evimiz gibi bakmalıyız. Dolayısıyla avlanmayı da usulüne göre yapmak zorandayız. Hamsi üretimimiz bilinçsiz avlanmak yüzünden gittikçe azalıyor. Bu yanlış gidişe son vermek zorundayız" diye konuştu.

Burada güzel bir tablo olduğunu dile getiren Bakan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:

"Biz hep şunu söylüyoruz. Hizmet gelince siyaset biter. Önce hizmet. Gerisi teferruat. Hepimizin görevi size hizmet etmek. Siyasi çekişmelerin faturasını millete çıkarmayacağız. İşin özü budur. Hizmet siyaseti yapacağız. Tıpkı Sinop'ta, Eskişehir'de, Mersin'de İzmir'de olduğu gibi. Türkiye'de 9 yılda dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geliyoruz. Onu rahatlıkla söyleyebilirim."

"YATIRIMLAR TERÖRİSTLERİ İFRİT EDİYOR"

Yapılan yatırımlardan dolayı rahatsız olanların bulunduğu dile getiren Bakan Yıldırım, Doğu illerine yapılan yatırımların teröristleri ifrit ettiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bizim yatırımlarımızdan rahatsız olan yok mu var. Kim onu söyleyeyim. Hakkari'de, Iğdır'da, Bingöl'de, Şırnak'ta bölünmüş yol havaalanı yapıyoruz, teröristler ifrit oluyorlar. Gidiyorlar, şantiyeyi basıyorlar gidiyorlar yol yapanları yıldırıyorlar. Niye oraya hizmet gitmesin diye. Ne yaparsanız yapın. Buradan söylüyorum. Bin yıldır bu topraklarda tasa da sevinçte beraber olmuş bağımsızlık için bayrak için canını malılı gözünü kırpmadan veren bu millet sizin bu yaptıklarınıza papuç bırakmaz. Hakkari'nin de, Iğdır'ın da, Bingöl'ün de, Şırnak'ın da havaaalını bitireceğiz. Orada da hava yolunu halkın yolu yapacağız. Artık bu sömürüye son verme zamanı geldi. Biz 75 milyon bir ve beraberiz, kardeşiz. Bu kardeşliğimizi bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Bunun böyle bilinmesi lazım."

Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım, Sinop-Samsun karayolunun inşaatında incelemelerde bulundu.